Află aici ce atribuții are un diriginte de șantier și de ce ai nevoie de unul

Află aici ce atribuții are un diriginte de șantier și de ce ai nevoie de unul

În ziua de azi este minunat dacă îți poți construi o casă așa cum îți dorești. Locul ales, mai departe de aglomerația urbană, dar și construcția propriu-zisă prind aripi alături de o echipă cu experiență. Însă, e bine ca atenția să fie pusă și pe detalii importante, cum ar fi, de exemplu, un diriginte de șantier. 

Acesta este persoana indicată nu doar să supervizeze echipa, dar și pentru a  se asigura de durabilitatea construcției. Oferim detalii în cele ce urmează. 

Vezi aici detalii despre dirigintele de șantier și care este rolul acestuia 

Echipa de la Smart Home Concept este cunoscută în întreaga țară pentru proiectele sale de case unice. Diverse proiecte de case cu etaj, cu mansardă sau fără, dar și case mici, duplex sau parter, sunt preferate de către mulți clienți. Atrage nu doar diversitatea proiectelor, cât și profesionalismul echipei. 

Aceasta lucrează impecabil, respectă dorințele clienților, dar se și adaptează la modificările care pot interveni pe parcurs. Mai mult, termenele de predare sunt respectate întocmai de către echipă, supervizată de către un diriginte de șantier. Acesta este persoana cheie care contribuie la realizarea proiectului și îl supervizează conform atribuțiilor legale – vezi aici un diriginte de santier. 

El este autorizat să răspundă pentru viciile ascunse ale construcției, ivite într-un interval de zece ani după predarea construcției. Chiar și după îndeplinirea acestui termen, el răspunde pentru viciile structurii de existență. 

Ce atribuții îi revin unui diriginte de șantier

Este de neconceput ca o locuință sau o construcție, indiferent de mărimea ei, să fie ridicată fără un diriginte de șantier. Acest lucru este prevăzut în articolul 30, Legea 10/1995 iar cine nu respectă acest lucru este pasibil de amenzi ridicate. 

Conform acestuia, dirigintele de șantier are, în principal, următoarele atribuții și responsabilități: 

cunoaște și respectă prevederile proiectului pentru autorizarea executării/desființării;
verifică temeinic proiectele tehnologice de execuție și procedurile de realizare a lucrărilor;
asigură comisia de recepție la terminarea lucrărilor, întocmește aceste documente dar și cartea tehnică a construcției;
participă și se implică activ la toate fazele de verificare ale construcției, în special în fazele determinante;
atunci când se constată nereguli, oprește execuția lucrărilor de construcții;
nu în ultimul rând, la constatarea neregulilor, înștiințează Inspectoratul de Stat în Construcții. 

Smart Home Concept, partener de nădejde în orice tip de construcții 

Atât pentru partenerii rezidențiali, cât și pentru cei construcții de blocuri sau locuințe colective, se poate conta pe echipa de aici. Cu experiență bogată în realizarea construcțiilor, cu diriginte de șantier, dar și cu obținerea certificatului de urbanism, iată ce avantaje aduce Smart Home Concept. 

Echipa se mai ocupă și de proiectarea de instalații termice, sanitare și electrice. Deschisă propunerilor venite de la clienți, la proiecte se mai pot adăuga diverse îmbunătățiri sau anexe pe parcursul lucrării. 

Serviciile oferite se pot vizualiza pe pagina oficială smarthomeconcept.ro, la fel ca și ofertele personalizate. Tot aici puteți afla mai multe detalii despre dirigintele de șantier. 

Contact: office@smarthomeconcept.ro

Sursă foto: freepik.com

  

  

Please follow and like us:
Pin Share