Alertă în rândul utilizatorilor de Gmail! Noua schemă de fraudă de care trebuie să se ferească. Pare cât se poate de reală

Alertă în rândul utilizatorilor de Gmail! Noua schemă de fraudă de care trebuie să se ferească. Pare cât se poate de reală

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că hackerii sunt din ce în ce mai ”activi” în online. De data asta, ținta lor sunt cei care folosesc Gmail. Iată la ce ar trebui să fii atent și ce anume ar trebui să îți ridice semne de întrebare.

Noua schemă de fraudă de pe Gmail care te poate lăsa fără bani

Marea Britanie se confruntă cu o reală problemă. Mii de utilizatori ai platformelor de e-mail au primit mesaje îngrijorătoare, așa că au alertat autoritățile.

Potrivit presei de peste hotare, o nouă schemă de fraudă vizează căsuțele de e-mail din Marea Brtitanie. Cei care nu sunt atenți și cad în această capcană, s-ar putea să plătească scump.

Înșelătoria a intrat în atenția echipei Action Fraud. Reprezentanții de aici au emis multiple avertismente și au tras un semnal de alarmă. Noua schemă de înșelătorie este periculoasă, dat fiind numărul mare de victime.

Până acum, Centrul Național de Raportare a Fraudei și a Criminalității Cibernetice a înregistrat peste 5.000 de persoane care au primit mesaje îngrijorătoare. Mesajul cu pricina arată ca un mesaj obișnuit și, tocmai din acest motiv, mulți cad în plasa lui.

Mii de britanici au căzut în plasa hackerilor pentru că totul pare foarte real

E-mailul respectiv se folosește de un truc vechi, dar care face mereu noi victime. Mesajul sugerează că livrarea unui colet nu s-a putut realizat. Cei care vor să intre în posesia lui, sunt nevoiți să plătească o anumită taxă.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că expeditorul apare ca fiind Royal Mail. Mesajul reproduce 1:1 identitatea Royal Mail, copiind inclusiv logo-ul, fără nicio greșeală.

Cei care accesează mailul respectiv vor fi redirecționați către o pagină web care pare autentică. Acolo, utilizatorii trebuie doar să completeze detalii, iar după aceea, li se garantează că vor primi coletul respectiv.

Desigur, nu există niciun colet. Aceasta este cea mai simplă metodă prin care hackerii pot intra în posesia informațiilor personale. De aici și până la a fura banii mai este doar un pas.

”Action Fraud a primit peste 5.100 de rapoarte despre e-mailuri false care pretind a fi de Royal Mail. E-mailurile susțin că destinatarul a ratat o livrare și că un colet îl așteaptă. Linkurile din e-mail duc la site-uri web autentice Royal Mai care sunt concepute pentru a fura informații personale și profesionale.”, arată comunicatul Action Fraud.

O schemă similară a avut loc și la noi în țară. Mulți români s-au trezit cu mesaje pe telefon în care li se comunica faptul că îi așteaptă un colet la vamă. Pentru a intra în posesia falsului colet, se percepea o taxă.

Please follow and like us:
Pin Share