Alimentele care te scapă de senzația de foame. Deși sunt bogate în fibre, acestea afectează metabolismul intestinului subțire

Alimentele care te scapă de senzația de foame. Deși sunt bogate în fibre, acestea afectează metabolismul intestinului subțire

Cu toții știm că o alimentație echilibrată este esențială pentru sănătatea organismului. Este foarte important să alegem cu grijă alimentele pe care le consumăm, căci, uneori, unele dintre ele ne pot face mai mult rău decât bine.

O alimentație echilibrată este cheia unui organism sănătos

Recent, un studiu publicat în Science Translational Medicine a reușit să schimbe percepția multora despre alimentație. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că alimentele bogate în fibre pot afecta metabolismul intestinului subțire.

În urma studiului, s-a concluzionat faptul că aceste alimente stimulează eliberarea hormonului intestinal peptide tyrosine tyrosine. Acest hormon este cunoscut pentru rolul său de a tăia pofta de mâncare.

Pentru a ajunge la concluziile acestea, cercetătorii au avut nevoie de un eșantion de 10 persoane sănătoase. A fost necesar ca participanții la studiu să urmeze trei diete diferite.

În prima dietă, în alimentația voluntarilor au fost incluse alimente precum mazărea și morcovii, alimente recunoscute pentru conținutul bogat în fibre. A doua dietă a presupus consumul acelorași alimente, însă, pasate.

Ultima dietă s-a bazat exclusiv pe alimente sărace în fibre. După ce au fost alcătuite cele trei diete, cercetătorii au urmărit cu atenția evoluția participanților.

Studiile au demonstrat că alimentele bogate în fibre promovează sațietatea

Participanților le-a fost atribuită aleatoriu câte o dietă, cu toții beneficiind de o pauză de o săptămână între ele. Dintre toate cele trei diete, doar două au crescut eliberarea hormonului intestinal peptide tyrosine tyrosine, nu și pe cea a hormonului glucagon-like peptide.

Dietele bogate au furnizat organismului voluntarilor între 46.3 și 47.9 grame de fibre zilnic. La polul opus, dieta săracă a avut doar 12.6 grame de fibre. Studiul a demonstrat că în cazul dietei sărace, alimentele au stat cel mai mult în intestinul subțire.

Participanții la studiu au declarat că au simțit o senzație de foame mai redusă la 120 de minute în cazul dietelor bogate, comparativ cu dieta săracă. Asta înseamnă că aceste diete bogate în fibre promovează sațietatea și taie senzația de foame.

Cele mai importante surse de fibre sunt fructele, legumele, cerealele integrale și nucile. Potrivit oamenilor de știință, atât copiii, cât și adulții au nevoie de până la 35 de grame de fibre pe zi pentru un organsim sănătos.

Please follow and like us:
Pin Share