Alimentul care e plin de antioxidanți și nutrienți. Românii îl consumă în sezonul toamnei, fără să-i cunoască beneficiile

Alimentul care e plin de antioxidanți și nutrienți. Românii îl consumă în sezonul toamnei, fără să-i cunoască beneficiile

Toamna este sezonul recoltelor, ceea ce înseamnă că vom putea pune pe masă diverse fructe și legume. Una dintre ”vedetele” sezonului are o mulțime de beneficii pentru organism. Puțini dintre românii care o consumă cunosc efectele ei asupra organismului.

Beneficiile consumului de struguri asupra organismului

Fără doar și poate, strugurii sunt fructele reprezentative ale toamnei. Indiferent de soiul lor, strugurii sunt delicioși și sunt mereu o alternativă bună pentru o gustare rapidă și sănătoasă.

Încă din cele mai vchi timpuri, oamenii au știut să profite din plin de beneficiile strugurilor. Fructe versatile, aceștia au fost folosiți pentru producerea vinului, dar și a altor produse benefice organismului.

În prezent, strugurii se găsesc sub diverse forme. Fie că vorbim despre stafide sau sucuri, strugurii se înscriu cu succes pe lista alimentelor care fac minuni asupra organismului.

În primul rând, strugurii reprezintă o sursă bogată de antioxidanți și nutrienți. De asemenea, strugurii mai conțin și o mulțime de minerale, ceea ce îi face ideali în menținerea sănătății oaselor.

Strugurii pot preveni și chiar combate cancerul

Strugurii reprezintă o sursă bogată de vitamine, printre care vitamina K, vitamina B, vitamina C și vitamina E. Aceste fructe conțin potasiu și mangan care susțin dezvoltarea corespunzătoare a metabolismului.

Fiind o sursă bogată de antioxidanți, strugurii previn apariția bolilor de inimă, scad tensiunea arterială și nivelul de colesterol. Mai multe studii au demonstrat faptul că strugurii au capacitatea de a absorbi colesterol. Specialiștii susțin că 3 căni de struguri roșii contribuie semnificativ la scăderea nivelului de colesterol.

Tot studiile au demonstrat și faptul că un consum regulat de struguri scade riscul apariției cancerului. Totul se datorează antioxidanților, în special, resveratrolului care nu permite dezvoltarea și răspândirea celulelor canceroase în organism.

Strugurii nu doar că scad riscul apariției cancerului, dar îl pot și combate, datorită prezenței antioxidanților quercetină, catechină și antoxianină. Studiile au demonstrat faptul că acești antioxidanți blochează creșterea celulelor canceroase umane de sân și de colon.

Strugurii fac minuni și în cazul persoanelor care suferă de diabet. Aceștia reduc considerabil nivelul de zahăr din sânge datorită antioxidantului resveratrol.

De asemenea, consumul regulat de struguri poate proteja organismul de anumite boli oculare, precum glaucomul, cataracta și boala oculară diabetică. Strugurii reduc stresul antioxidativ, previn îmbătrânirea și au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Please follow and like us:
Pin Share