Alimentul pe care o mulțime de români îl consumă, dar nici măcar nu știau că este o legumă, de fapt. E recomandat în diete și face minuni pentru organism

Alimentul pe care o mulțime de români îl consumă, dar nici măcar nu știau că este o legumă, de fapt. E recomandat în diete și face minuni pentru organism

Alimentul consumat de o mulțime de români, însă mulți nu știu despre acesta că este o legumă. Are un gust delicios și este recomandat în multe diete.

Alimentul pe care o mulțime de români îl consumă, dar mulți nu știau că este legumă, de fapt

Multe persoane consumă arahide, care sunt prezente la numeroase mese ale românilor. De altfel, mulți le consumă ca pe simple gustări, deoarece sunt delicioase și sățioase.

Alunele, care sunt considerate fructe, nu reprezintă același lucru ca arahidele. Acestea din urmă sunt considerate legume, făcând parte din familia leguminoaselor, însă ambele sunt bogate din punct de vedere nutrițional.

În cazul alunelor (alune de pădure), acestea sunt fructele alunului, un copac ce poate ajunge până la trei sau cinci metri înălțime. Acesta are o tulpină subțire și este acoperit cu multe frunze.

Pe măsură ce se coc alunele, scoarța copacului devine galben-portocalie. Alunul este un copac mai productiv atunci când vara este răcoroasă și umedă. Alunele își păstrează gustul dulce și sunt maronii datorită cojii lor lemnoase, atunci când nu sunt prăjite.

Arahidele se mai numesc și alune de pământ și arată ca niște păstăi. Nu se culeg la fel ca alunele, ci se scot din pământ, întrucât acolo cresc. Planta poate atinge maximum 35 cm înălțime. iar florile au culoarea galbenă. Fructele se coc în pământ.

Atât alunele, cât și arahidele au mai multe beneficii pentru organism. Ambele conțin antioxidanți care distrug radicalii liberi și pot preveni afecțiunile cardiace. Mai conțin acizi grași mononesaturați si polinesaturați, care ajută la prevenirea bolilor de inimă.

Ce beneficii mai au arahidele

Totodată, întăresc sistemul imunitar și sunt recomandate în diete, dar trebuie consumate cu moderație. Au un conținut ridicat de proteine, ceea ce ar putea fi de mare ajutor atunci când vine vorba despre pierderea în greutate.

Proteinele ajută la reducerea nivelului de grelină (“hormonul foamei”) și măresc, în schimb, producția de peptida YY, care e hormonul ce oferă senzația de sațietate.

Arahidele mai conțin proteine, vitamine și minerale, precum și grăsimi și anumiți nutrienți norocoși. De multe ori, sunt consumate prăjite, coapte sau sub formă de unt de arahide.

Datorită vitaminelor C și E, arahidele contribuie și la menținerea sănătății pielii. Acestea pot întârzia apariția semnelor de îmbătrânire și pot ameliora anumite probleme ale pielii, cum ar fi eczema sau psoriazisul.

Mai mult, arahidele susțin sănătatea creierului, mai ales datorită niacinei și a vitaminei B1, care previn declinul cognitiv. Sunt bogate în resveratrol, care ajută la îmbunătățirea abilităților cognitive și a funcției verbale.

Alte beneficii ale arahidelor sunt date de faptul că acestea ajută la menținerea sănătății oaselor, dar și la îmbunătățirea vederii. Pot contribui la reducerea riscului de cancer, dar și la prevenirea calculilor biliari.

Sunt potrivite și pentru persoanele diabetice, deoarece nu conțin deloc zahăr. Totuși, nu oricine poate mânca arahide, întrucât acestea pot provoca reacții adverse grave pentru persoanele care sunt alergice la ele.

Alergia la alune afectează aproximativ 2% din populația planetei. Persoanele care suferă de această alergie trebuie să evite alunele și arahidele, dar și alte produse care conțin aceste ingrediente.

Please follow and like us:
Pin Share