Alimentul pe care un cardiolog în consumă în fiecare zi. Mulți români îl evită, deși beneficiile sale sunt cu adevărat uimitoare

Alimentul pe care un cardiolog în consumă în fiecare zi. Mulți români îl evită, deși beneficiile sale sunt cu adevărat uimitoare

Un cardiolog a spus care e alimentul pe care îl consumă în fiecare zi. Este evitat de mulți români, deși are foarte multe beneficii pentru sănătate.

Alimentul pe care un cardiolog îl consumă în fiecare zi, deși mulți români îl evită

Deși mâncatul între mese nu este bine privit, de multe ori, s-ar putea să fie, de fapt, benefic pentru sănătate. Ceea ce contează, însă, este ca alimentele consumate să fie unele sănătoase și nu procesate.

Leguminoasele ar reprezenta unele dintre cele mai inspirate alegeri atunci când simți nevoia de o gustare între mese. Nu este nevoie să consumi un bol de fasole sau linte, ci e suficient să ai niște hummus de năut, un aliment foarte sănătos.

Medicul cardiolog David Sabgir a precizat că acest aliment poate reduce riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare, conform revistei Eating Well.

Consumul unei gustări sănătoase în fiecare zi este recomandat de medicul cardiolog pentru gestionarea senzației de foame. David Sabgir a recunoscut că hummusul cu legume crude reprezintă gustarea sa preferată între mese.

“Momentul gustării poate fi, de fapt, o modalitate excelentă de a adăuga în dietă alimente bogate în nutrienți. 

Hummusul este, de obicei, preparat din năut, fasole sau chiar linte, care conțin fibre ce ajută la reducerea colesterolului LDL (lipoproteine cu densitate scăzută sau colesterol rău – n.red.).

Legumele înmuiate în hummus sunt, de asemenea, o sursă de fibre, vitamine și minerale benefic”, a explicat medicul.

Legumele precum ardeii, morcovii sau castraveții se numără printre cele mai potrivite pentru a le înmuia în hummus. Acest preparat conține grăsimi benefice pentru inimă, care provin din uleiul de măsline extravirgin, dar și din tahini, o pastă de susan.

Năutul conține multe fibre, dar și proteine de bună calitate, în proporție de aproximativ 20%. Hummusul din năut reprezintă o gustare foarte sățioasă, care este foarte utilă atunci când ne confruntăm cu senzația de foame. 100 de grame de năut conțin 343 de kilocalorii.

Cum se prepară hummusul din năut

Pentru hummus, ai nevoie de 400 g de năut (o conservă de năut, dar poți folosi și 200 g de năut uscat, fiert). 2 – 3 linguri de tahini, 2 – 3 linguri de ulei de măsline, 2 – 3 linguri de suc de lămâie, 1 – 2 căței de usturoi și sare după gust.

Mai e nevoie de apă, iar cantitatea diferă în funcție de consistența dorită, praf de chimion (opțional) și paprika sau pătrunjel pentru decor.

Dacă utilizezi năut uscat pentru rețetă, lasă-l la înmuiat în apă timp de opt ore sau toată noaptea. Fierbe-l apoi timp de 1 – 1,5 ore, până când devine moale.

Dacă folosești năut din conservă, acesta trebuie bine clătit sub apă rece pentru a putea îndepărta excesul de sare și conservanți. Într-un blender sau robot de bucătărie, adaugă năutul fiert sau din conservă, împreună cu tahini, sucul de lămâie, usturoiul, sarea și chimionul.

Se pornește blenderul și se amestecă, iar treptat se adaugă uleiul de măsline și apa, până când hummusul devine cremos. Cantitatea de apă trebuie adaptată în funcție de consistența preparatului.

Verifică gustul și adaugă, dacă e necesar, mai multă sare, usturoi sau suc de lămâie. Atunci când e gata, hummusul se transferă într-un bol și se decorează cu ulei de măsline, paprika și pătrunjel tocat.

Se poate servi cu pâine, legume tăiate sau chipsuri de legume. De altfel, poate fi servit și ca parte dintr-o masă mediteraneeană.

Please follow and like us:
Pin Share