Animalul domestic care poate să perceapă un miros de la 8 kilometri distanță. Doarme doar 4 ore pe zi și are multe gene comune cu omul

Animalul domestic care poate să perceapă un miros de la 8 kilometri distanță. Doarme doar 4 ore pe zi și are multe gene comune cu omul

De-a lungul timpului, animalele au evoluat și s-au adaptat mediului în care trăiesc. Unele au reușit să trăiască în preajma omului, dând dovadă de o capacitate extraordinară de conviețuire.

Cât de complex este, de fapt, comportamentul vacilor. Lucruri pe care multă lume nu le știe despre aceste animale

Regnul animal este complex, iar fiecare specie în parte are caracteristicile ei care o fac unică. Unele animale, deși surprinzătoare, nu stârnesc deloc interesul oamenilor. Este și cazul vacilor, care sunt apreciate, în mare parte, pentru carne și lapte.

Ei bine, dincolo de beneficiile pe care le au oamenii de pe urma vacilor, aceste animale sunt complexe. Vacile au trăsături uimitoare care pe unii s-ar putea să-i lase muți de uimire.

De obicei, vacile sunt privite ca fiind animale banale, cu o viață plictisitoare. În spatele aparențelor, vacile au un comportament surprinzător, iar unele lucruri pe care le fac sunt de-a dreptul unice.

Poate că nu mulți știu, dar pe parcursul unei zile, vacile petrec aproximativ 15 ore în poziția culcat. Însă, asta nu înseamnă că dorm. Somnul efectiv al vacilor durează 4 ore. Dacă nu se odihnesc suficient, efectele se vor resimți în productivitatea lor.

Motivul pentru care vacile sunt la fel de nocive pentru mediu precum automobilele

Surprinzător sau nu, 80% din genele bovinelor sunt comune cu cele ale oamenilor. Asta au arătat studiile din 2009 care s-au axat pe cartografierea genomului bovin.

Un alt aspect uimitor legat de vaci este faptul că acestea nu pot percepe culoarea roșu. Oricât de paradoxal ar putea suna, taurii din coride nu sunt enervați de culoarea roșu, ci de fluturatul pânzei.

Vacile pun foarte mult accent pentru conexiunea cu omul. Tocmai de aceea, s-a ajuns la concluzia că vacile care au un alint primit din partea stăpânilor sunt mult mai productive. Un exemplar care are numele său ajunge să producă cu 250 de litri de lapte mai mult decât o vacă fără alint.

Vacile stau foarte bine la capitolul simțuri. Cel mai dezvoltat simț în cazul lor este mirosul. Vacile pot percepe un anumit miros, familiar sau nu, chiar și de la 8 kilometri distanță.

În timpul masticației, mai exact, în timpul procesului de rumegare, vacile eliberează în atmosferă o cantitate mare de metan. Potrivit cercetătorilor, din aceste motive, vacile sunt dăunătoare mediului înconjurător.

Nu doar eliberările de metan sunt dăunătoare. Oamenii de știință susțin că flatulațiile și râgâielile vacilor sunt la fel de nocive precum automobilele.

Please follow and like us:
Pin Share