Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare

Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare

Animalul misterios surprins în adâncurile mării. Pe mulți îi sperie înfățișarea lui, puțini știu de ce e în stare. Oamenii de știință au reușit să îl fotografieze în timp ce se deplasează cu ouă, lucru care nu mai fusese imortalizat de niciun aparat înainte.

Animalul ciudat care a fost observat în apa mării. Multă lume este cuprinsă de frică la vederea sa, dar puțini cunosc ce face

Animalul ciudat care a fost observat în apa mării. Multă lume este cuprinsă de frică la vederea sa, dar puțini cunosc ce face cu adevărat. Seamănă foarte bine cu o caracatiță și face parte dintr-un grup de specii de moluște cefalopode decapode din ordinul Teuthida.

Specialiștii sunt de părere că au descoperit o specie nouă de calmar. Potrivit publicației The Sun, acesta a fost văzut prima oară în anul 2015, la mare adâncime în timp ce legăna mai multe ouă gigantice, translucide.

Experții nu mai văzuseră așa ceva. Acest aspect i-a determinat pe cercetători să creadă că molusca filmată în Golful California nu face parte din familia Gonatidae, așa cum se credea inițial. Așadar, este vorba de o specie complet necunoscută.

La aproape un deceniu distanță au fost găsite mai multe indicii care arată că este un calmar nou. Primul semn legat de o specie nouă este strâns legat de ouăle care au o lățime de 2,5 centimetri, în timp ce calmarii Gonatus raportează ouă care au jumătate din dimensiunea celor din filmare.

Concret, ouăle acestora au o lățime de numai 0,25 inci. Suspiciunile despre animalul surprinzător au fost confirmate și legat de lipsa ouălor, care i-a nedumerit pe oamenii de știință, și despre care se crede că sunt mai puțin de 40.

Ce sunt calmarii și cum arată

Calmarii sunt, în general, vitali în rețelele alimentare ale oceanelor pentru că se hrănescu cu pești și nevertebrate, printre care se numără viermii. Pe de altă parte, ei sunt devorați de peștii și animale mai mari decât ei, cum ar fi rechinii, balenele, delfinii, focile și păsările marine.

Au o importanță deosebită din punct de vedere ecologic, cât și legat de economie. Corpul animalului misterios este torpiliform și poate atinge lungimea de 1,8 metri la cei gigantici. Capul este bine delimitat, iar în jurul gurii are 10 tentacule (membre). Două dintre ele sunt mai lungi și ajută la prinderea hranei.

Ochii lor sunt foarte bine dezvoltați, iar speciile de adâncime au și ochi termoscopici. Calmarii înoată foarte repede pentru că au două înotătoare triunghiulare cu ajutorul cărora pot atinge viteze de până la 55 km/h.

De asemenea, calmarii sunt dotați cu câte o pungă de cerneală, însă sunt lipsiți de cochilia externă. Mai mult decât atât, cercetătorii transmit că își schimbă coloritul după mediul înconjurător, în prezent fiind încă un mister pentru specialiști.

Please follow and like us:
Pin Share