Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Rusempot va fi restricționată

Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Rusempot va fi restricționată

Românii care se află în Bulgaria pot petrecere foarte multe ore în trafic. Încep lucrările de reparație pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse.

Anunț important pentru românii care călătoresc în Bulgaria. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Rusempot va fi restricționată

Dacă intenționezi să călătorești în Bulgaria cu mașina, trebuie să știi că circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse este restricționată. S-ar putea să stai ore în plus în trafic. Află care sunt rutele alternative.

Începând cu 10 iulie 2024, vor avea loc lucrări majore de reparație la Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, pe tronsonul bulgar, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Activitățile de reparație sunt programate să dureze 730 de zile, fără să afecteze circulația rutieră pe pod, a declarat MAE, într-un comunicat, potrivit Agerpres. Lucrările vor începe pe sensul de intrare în Bulgaria și vor continua apoi pe sensul de ieșire, spre România.

Reparațiile vor avea loc pe timpul zilei, pe segmente de 400 de metrii. Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse se va desfășura pe o singură bandă, pe tronsonul rutier bulgar. Accesul alternativ al autovehiculelor va fi asigurat prin utilizarea unor sisteme de semafoare adaptative, indicatoare rutiere și personal de dirijare.

Încep lucrările de reparație pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse. Ce trebuie să știi

Dacă ajungi în această zonă, este recomandat să conduci cu atenție și la o viteză adecvată. Fii atent la semnalizarea rutieră temporară montată pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse și la indicațiile/semnalele organelor de control prezente la fața locului.

În Bulgaria, viteza maximă este de 50 km/h în localități, 90 km/h pe drumurile naționale și 140 km/h pe autostrăzi. Atenție la indicatoarele care impun limite de viteză. Respectarea acestor reguli este esențială pentru a evita sancțiuni și pentru siguranța ta și a celorlalți. În aceste zone pot fi instalate camere radar fixe sau mobile.

Ministerul de Externe avertizează că este crucial să cumperi viniete electronice înainte de a intra în Bulgaria pentru a putea folosi drumurile publice în conformitate cu regulile lor.

Este mai bine să achiziționați vinieta electronică online (bgtoll.bg/ro/rovinieta-electronica), dar și de la terminalele specifice montate în incinta punctelor de frontieră.

Pentru o tranzacție cât mai rapidă și eficientă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă turiștilor români să pregătească în avans suma exactă pentru taxa de pod, adică 2 euro sau 4 leva. De asemenea, taxa poate fi plătită cu cardul.

În punctele de frontieră din Bulgaria, există centre unde se colectează taxe, impozite și amenzi de circulație aplicate pe teritoriul bulgar. Astfel, cetăţenii români identificaţi de sistem sunt obligaţi să îşi achite toate debitele, plata efectuându-se numai cu card bancar.

Pentru a evita Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, cetățenii români au la dispoziție mai multe puncte de trecere a frontierei de la granița cu Bulgaria, inclusiv:

-PCTF Vidin – Calafat

-PCTF Kardam – PCTF Negru Vodă

-PCTF Silistra – Ostrov Călăraşi

-PCTF Dobromir – Krushari şi PCTF Kainardzha – Lipniţa (aceste două puncte funcţionează cu orar 8,00 – 20,00 şi doar pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t)

-PCTF Nikopol – Turnu Măgurele (ferryboat) (www.feribot-eurobac.ro)

-PCTF Svishtov – Zimnicea (ferryboat) (www.ferry.bg)

-PCTF Oryahovo – Bechet (ferryboat) (www.ferryboat.bg)

-PCTF Aydemir (Silistra) – Chiciu (Călăraşi) (ferryboat) (www.spikaferry.com)

Please follow and like us:
Pin Share