Aproximativ 500 de familii evacuate, doi morți și 13 răniți după prăbușirea unui balcon în Napoli. Doi copii sunt în stare critică

Aproximativ 500 de familii evacuate, doi morți și 13 răniți după prăbușirea unui balcon în Napoli. Doi copii sunt în stare critică

Cetățenii din Napoli sunt înspăimântați în urma incidentului care a avut loc luni seara, când un balcon care servea drept pasaj de trecere de la etajul 3 al unui imobil s-a prăbușit peste etajele inferioare.

Două decese, 13 răniți, printre care și șapte copii, cu vârste între doi și șapte ani

Luni seară, autoritățile italiene au fost alertate cu privire la un incident tragic. Aproximativ 500 de familii au fost evacuate după ce un balcon de la etajul 3 al unui imobil s-a prăbușit peste cele de la etajele inferioare.

După incident, au murit două persoane, 13 s-au rănit, dintre care șapte copii, cu vârste cuprinse între doi și șapte ani, dar și cu pagube materiale. Autoritățile au intervenit pentru a evacua aproximativ 500 de familii din imobilul cu pricina.

Structura din beton armat s-a prăbușit în jurul orei locale 22.30 și a produs o cădere în lanț. Un bărbat în vârstă de 29 de ani, căsătorit și tatăl unei fetițe de doi ani a murit în urma rănilor suferite. La fel și o femeie de 35 de ani. În urma tragediei, 13 persoane au fost rănite, dintre care șapte copii au fost transportați pentru îngrijire de urgență la spitale din Napoli, conform InterNapoli.

Italia este obișnuită cu prăbușirea structurilor extrem de vechi

În urma tragediei din Napoli, au fost răniți șapte copii, cu vârste cuprinse între doi și șapte ani, care au fost duși la spitalul de pediatrie Santobono. Două fetițe de 4, respectiv 7 ani, se află în stare gravă la terapie intensivă.

Fetița de 4 ani a suferit o fractură craniană și un edem cerebral sever și a fost supusă, de urgență, unei operații de craniectomie decompresată în timpul nopții și i-a fost implantat un senzor de monitorizare a presiunii intracraniene. Cu toate acestea, fetița se află în continuare într-o stare clinică foarte gravă.

Fetița de 7 ani a suferit o hemoragie subarahnoidiană, fracturi ale tecii craniene și a fost operată, însă și ea se află în continuare în stare gravă. Alți trei copii se află la ortopedie după ce au suferit fracturi, iar alți doi copii au suferit traumatisme și contuzii. În acest moment, aceștia nu au indicații chirurgicale.

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis un mesaj pe platforma X, cu privire la solidaritatea cu victimele și familiile care au trecut prin suferință și a mai adăugat că este recunoscătoare pompierilor și celor care s-au mobilizat pentru a oferi ajutor.

Italia a mai trecut prin astfel de tragedii, în care s-au prăbușit mai multe structuri foarte vechi. Motivul lor a fost că nu s-au mai făcut lucrări de consolidare de zeci de ani. În 2018, un pod din Genova s-a prăbușit și a omorât 43 de oameni.

Imobilul din prezent face parte dintr-un ansamblu similar, foarte degradat de construcții impozante sub numele de „vele”. Câteva construcții au fost deja distruse, însă pentru că acest complex era situat într-unul dintre cele mai sărace cartiere din Napoli, face în prezent obiectul unui plan de renovare urbană lansat în aprilie de municipalitate.

La locul faptei a venit și primarul orașului, Gaetano Manfredi, în toiul nopții. Alături de prefect, și-a dorit să participe la gestionarea acțiunilor de salvare și să fie alături de locuitori. Primarul a declarat că este profund întristat și a oferit asigurări cu privire la proiectul de renovare a velelor. De altfel, a mai adăugat că nu se oprește aici și că își ia angajamentul că Scampia va fi și mai puternic decât înainte.

Please follow and like us:
Pin Share