Arborii pe care românii îi caută din ce în ce mai mult. Se țin atât în interior, cât și în exterior și au nevoie de îngrijire specială

Arborii pe care românii îi caută din ce în ce mai mult. Se țin atât în interior, cât și în exterior și au nevoie de îngrijire specială

Românii sunt mari iubitori de plante. Fie că vorbim de cele de interior sau de cele de exterior, toate au un loc aparte. În ultima vreme, mulți au început să renunțe la clasicele plante și optează pentru arbori. Unii dintre ei sunt atât de căutați, încât colecționarii merg la expoziții cu ei.

Arborele de mici dimensiuni care a câștigat teren în topul preferințelor românilor

Surprinzător sau nu, românii au început să fie din ce în ce mai pasionați de plante. Cei care dispun de timp și de condițiile prielnice, aleg să aibă grijă de plante exotice și mici arbori pretențioși. Printre ei se numără și Bonsaiul.

În ultimii ani, Bonsaiul a devenit din ce în ce mai popular în rândul românilor. Este un copac care necesită o îngrijire aparte, dar care dă viață oricărui spațiu în care se află. Unii țin atât de mult la Bonsai, încât se pot numi colecționari în toată firea.

Pentru că sunt mulți români pasionați de îngrijirea Bonsaiului, recent, la Grădina Botanică din Capitală, a avut loc o expoziție dedicată acestor mici arbori. La expoziție au putut fi admirate peste 90 de exemplare de Bonsai, unele mai frumoase ca altele.

Cei care au astfel de arbori acasă, știu foarte bine că nu este deloc simplu să ai grijă de ei. Ba chiar unii români se atașează atât de tare de ei, încât îi consideră parte din familie.

Bonsaiul este mai pretențios decât un animal de companie, spun colecționarii

Bonsaiul este un arbore pretențios și, tocmai de aceea, de multe ori, este comparat cu un animal de companie. Dificultățile apar atunci când posesorii lor pleacă multe zile de acasă, iar cineva trebuie să aibă grijă de plantă.

Un colecționar de Bonsai a declarat pentru observatornews.ro că bonsaiul trebuie îngrijit mai ceva decât un animal. De fiecare dată când pleacă de acasă, trebuie să găsească o altă persoană care să îl ude corespunzător.

”Trebuie îngrijiţi mai ceva ca un animal de casă. Trebuie mereu duşi la oameni care ştiu să-i ude cât tu pleci de acasă. E un grad mai mare de sensibilitate pentru că sunt mult mai micuţi şi au crengi mai firave.”, a declarat colecționarul, potrivit sursei menționate.

Cei care vor să aibă un Bonsai la ei acasă, trebuie să se gândească foarte bine înainte de a face acest pas. Pe lângă energie, responsabilitate și timp, din când în când, este nevoie și de bani.

Pe piața din România, prețul unui Bonsai pornește de la 100 de euro. Acesta poate crește în funcție de vârsta arborelului, dar și de ramificație.