BAC Informatică 2024. Astăzi are loc proba scrisă la Informatică, la Bacalaureat

BAC Informatică 2024. Astăzi are loc proba scrisă la Informatică, la Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat 2024 continuă joi, 4 iulie cu proba la alegere, Informatica fiind una dintre disciplinele pe care elevii le pot alege, în funcție de profil și specializare. Vezi modele de subiecte pentru Informatică la Bac 2024, precum și baremul de corectare ale acestora.

Potrivit Ministerului Educației, peste 134.000 de absolvenți de liceu, dintre care 119.000 din promoția curentă și 15.000 din seriile anterioare, sunt așteptați să susțină examenul în această sesiune.

În cadrul examenului de Bacalaureat 2024, Informatica are statutul de disciplină opţională fiind susţinută la proba E. d), în funcţie de filieră, profil şi specializare. Așadar, absolvenții de liceu care au ales să dea examen la informatică susțin această probă joi, 4 iulie.

Elevii au de rezolvat trei subiecte mari, cu mai multe subpuncte, iar timpul maxim de rezolvare este de trei ore.

Subiecte BAC Informatică 2024. Astăzi are loc proba scrisă la Informatică la Bacalaureat

Libertatea va publica în curând subiectele la informatică de la Bacalaureat 2024.

Modele de subiecte la Informatică pentru BAC 2024

Ministerul Educației, prin intermediul platformei subiecte.edu.ro, a pus la dispoziția elevilor care susțin examenul în 2024, modele de subiecte pentru Informatică la Bac 2024, precum și baremele de corectare.

Modele de subiecte la Informatica Limbajul Pascal

Modele de subiecte la Informatică Limbajul CC++

Regulament pentru elevii care susțin proba de Informatică la Bac 2024

Probele sunt monitorizate audio-video. Candidații nu au voie să intre în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

La probele scrise, elevii care vor susține Bacalaureatul la sesiunea din iunie 2024 vor fi îndrumați de un cadru didactic către zona de examen. Obiectele sau materialele nepermise vor fi depozitate într-o sală specială și vor fi însoțite de o declarație-tip cu numele și prenumele posesorului.

Înainte de începerea probei scrise, asistenţii prezintă candidaţilor prevederile metodologice legate de organizarea şi desfăşurarea corectă a examenului de bacalaureat şi le solicită să predea toate eventualele materiale şi obiecte care, potrivit reglementărilor în vigoare pentru examenul de bacalaureat, sunt interzise în sala de examen.

Programă Informatică pentru Bacalaureat 2024 – specializarea mate-info

Modelele de subiecte la Informatică pentru Bac 2024, specializarea mate-info, au fost elaborate ținând cont de programa de învățământ. Astfel, sunt următoarele competențe de evaluat:

– construirea algoritmilor corespunzători unor prelucrări elementare şi reprezentarea lor prin intermediul programelor pseudocod şi programelor scrise în limbaj de programare (Pascal sau C/C++, la alegere);– analiza rezolvării unei probleme prin urmărirea evoluţiei valorilor variabilelor prelucrate de algoritmul corespunzător;– abstractizarea rezolvării prin construirea unor algoritmi echivalenţi;– identificarea şi utilizarea tipurilor de date predefinite specifice unui limbaj de programare;– definirea şi utilizarea unor tipuri de date proprii;– identificarea şi utilizarea operatorilor predefiniţi elementari;– identificarea şi utilizarea subprogramelor predefinite elementare;– identificarea şi utilizarea regulilor sintactice specifice limbajului de programare studiat;– definirea şi apelul unor subprograme proprii cu înţelegerea mecanismelor de transfer prin intermediul parametrilor;– identificarea proprietăţilor unor structuri de date necesare în rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatorului şi utilizarea unor modele de memorare a acestora;– organizarea datelor ce intervin în rezolvarea unei probleme utilizând structuri de date adecvate;– organizarea etapelor de prelucrare ce formează un algoritm utilizând structuri de control şi module de program;– folosirea unor metode sistematice de rezolvare pentru probleme de generare;– analiza unor algoritmi echivalenţi de rezolvare a unei probleme în vederea alegerii algoritmului optim.

Programă Informatică Bac 2024 – specializarea științe ale naturii

Modelele de subiecte la Informatică pentru Bac 2024, specializarea științe ale naturii, au fost elaborate ținând cont de programa de învățământ. Astfel, sunt următoarele competențe de evaluat:

construirea algoritmilor corespunzători unor prelucrări elementare şi reprezentarea lor prin intermediul programelor pseudocod şi programelor scrise în limbaj de programare (Pascal sau C/C++, la alegere);– analiza rezolvării unei probleme prin urmărirea evoluţiei valorilor variabilelor prelucrate de algoritmul corespunzător;– abstractizarea rezolvării prin construirea unor algoritmi echivalenţi;– identificarea şi utilizarea tipurilor de date predefinite specifice unui limbaj de programare;– definirea şi utilizarea unor tipuri de date proprii;– identificarea şi utilizarea operatorilor predefiniţi elementari;– identificarea şi utilizarea subprogramelor predefinite elementare;– identificarea şi utilizarea regulilor sintactice specifice limbajului de programare studiat;– identificarea proprietăţilor unor structuri de date necesare în rezolvarea problemelor cu ajutorul calculatorului şi utilizarea unor modele de memorare a acestora;– organizarea datelor ce intervin în rezolvarea unei probleme utilizând structuri de date adecvate;– organizarea etapelor de prelucrare ce formează un algoritm utilizând structuri de control;– analiza unor algoritmi echivalenţi de rezolvare a unei probleme în vederea alegerii algoritmului optim

Sursă foto – Shutterstock.com