Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update

Barem matematică la BAC 2024. Cum se rezolvau subiectele și la ce notă să te aștepți la bacalaureat 2024 după corectare. Update

Barem matematică bacalaureat 2024, adică momentul adevărului pentru elevi. Aceștia pot să-și calculeze la virgulă nota obținută la Bacalaureat. De altfel, cei care sunt de părere că ar fi meritat o notă mai mare pot să facă deja cunoscuta contestație tocmai pentru că baremul le-a creionat în minte nota finală pe care o merită de fapt.

UPDATE, ora 9.25. Ce subiecte au primit elevii la matematică. În curând, cerințele de la BAC 2024, publicate

Chiar în acest moment, elevii claselor a XII-a susțin proba scrisă la matematică de la examenul de Bacalaureat 2024. Subiectele pentru toate profilele apar în mod oficial la ora 15.00.

Pe FANATIK.ro veți afla mult mai repede ce au avut de rezolvat candidații la profilul real (mate-info, științe ale naturii), cel tehnologic, dar și la cel pedagogic.

UPDATE, ora 9.00. A început proba scrisă la matematică, de la BAC 2024. În curând publicăm subiectele primite de elevi

Start examen! Este ora 9.00, iar cei peste 125.000 de elevi ai claselor a XII-a din țară au primit pe bancă subiectele la proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie.

Din acest moment, elevii trebuie să uite de emoții și să se concentreze pe rezolvarea cerințelor. Candidații au la dispoziție 3 ore (9.00 – 12.00) pentru a lua o notă cât mai mare.

UPDATE, 8.40. Subiectele la matematică ajung imediat pe băncile elevilor. Când află candidații cum se rezolvau

Marți, 2 iulie, elevii claselor a XII-a revin în bănci pentru proba obligatorie a profilului. În mai puțin de 20 de minute, candidații primesc subiectele la matematică.

Subiectele/baremul de evaluare vor fi publicate mai târziu pe site-ul Ministerului Educației. Până atunci, pe FANATIK.ro veți afla ce au avut re rezolvat elevii la toate profilele.

Ce a picat la matematică la BAC 2024

La fel ca în fiecare an, Ministerul Educației va publica subiectele care au căzut la matematică, în funcție de profilul elevului. De obicei aceste subiecte sunt publicate pe site-ul oficial al examenului undeva la ora 15:00, însă de multe ori aceste subiecte ajung în public cu mult timp înainte ca Ministerul Educației să facă public acest lucru.

Barem la matematică la Bacalaureat 2024. Corectare după regulile impuse de ministerul Educației

Cu siguranță baremul de rezolvare este mai important când vine vorba de matematică, pentru că nu lasă loc de interpretare. Așadar, Ministerul Educației va face public baremul în speranța că elevii vor înțelege mai bine ce au făcut bine și ce au greșit, astfel că vor reuși să își calculeze singuri nota pe care o merită. Dacă ceva nu corespunde realității, elevii pot mereu să facă o contestație dacă sunt nemulțumiți de nota pe care consideră că o merită.

Cum se desfășoară examenul de BAC în 2024. Ce a fost diferit faţă de evaluarea naţională 2024

Pentru fiecare elev care participă la Bacalaureat, examenul constă în 8 ”elemente”, mai exact probe scrise și probe orale. Specialiștii au ales atent aceste probe cu mențiunea că au fost studiate cel puțin patru ani consecutivi și în ultimii 2 ani școlari, cel puțin 3 ore pe săptămână. Trebuie menționat că elevii care au absolvit liceul au la dispoziție 180 de minute pentru a rezolva subiectele. Apoi, barem matematică bacalaureat 2024 îți poate explica totul.

Comparativ, elevii care susțin Evaluarea Națională au la dispoziție doar 120 de minute, pentru că și materia nu este atât de complicată și de stufoasă. Mai mult, profesorii consideră că Bacalaureatul trebuie să fie mult mai complicat decât Evaluarea Națională, pentru că vorbim despre adevăratul ”examen al maturității”, primul pas spre facultate și spre viața de adult.

Programa la matematică la BAC 2024

Trebuie menționat că matematica are statut de disciplină obligatorie. Însă doar în funcție de filieră, profil sau specializare. Aceasta este prevăzută în anexa nr. 2 la Ordinul ministrului educaţiei naţionale nr. 4430/2014 privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional – 2015, cu modificările şi completările ulterioare.

Astfel, programa diferă pentru filiera teoretică, specializarea mate-info (real), precum și pentru specializarea științe ale naturii sau filiera tehnologică și vocațională. Această programă diferă, ca și grad de dificultate. Însă în mare conține realizarea de operații logice elementare, cuantificatori, mulțimea numerelor reale, operații algebrice cu numere reale, ordonarea numerelor reale, funcții, lecturi grafice și interpretarea geometrică a proprietăților algebrice ale funcției de gradul al II-lea.

Programa conține, de asemenea, vectori în plan, calculul vectorial în geometria plană, elemente de trigonometrie, precum și aplicații ale trigonometriei și ale produsului scalar a doi vectori în geometria plană. Când ai rezolvat totul, nu uita de barem matematică bacalaureat 2024. Vei afla imediat nota la care să te aștepți

Calendar Bacalaureat 2024. Sesiunea de BAC iunie-iulie, când se afișează rezultatele

Pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat, în perioada 3 – 7 iunie 2024 a fost programată înscrierea candidaților. Cursurile s-au încheiat pe 7 iunie. Astfel că între 17 – 27 iunie elevii au susținut diverse probe. Totul a început în 17 – 19 iunie cu limba română, 19 – 20 iunie cu limba maternă, 19 – 21 iunie cu competențele digitale și 25 – 27 iunie cu evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă străină, de circulație internațională.

Pentru 1 iulie a fost programată proba scrisă la limba română. A fost urmată de proba obligatorie a profilului (2 iulie), proba la alegere a profilului (4 iulie) și proba scrisă la limba și literatura maternă (5 iulie). Rezultatele vor fi afișate pe 8 iulie. Până la ora 18:00 în aceeași zi se pot depune contestațiile. Acestea vor fi rezolvate până pe 11 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 12 iulie.

Calendar BAC 2024, sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Pentru acei elevi care nu au reușit să obțină o notă de trecere în sesiunea clasică, iată că Ministerul Educației a pregătit și clasica sesiune de toamnă. Toamnă e mult spus, pentru că această sesiune e programată în luna august. Așadar, totul va începe între 15 – 22 iulie 2024 cu înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen.

Urmează în 8 – 9 examenul oral la limba și literatura română. Pe 9 august o parte dintre elevi susțin examenul la limba maternă. Pe 12 august vor fi evaluate competențele digitale. Iar între 13 – 14 august vor fi evaluate competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

Pe 19 august urmează examenul la limba și literatura română. Pe 20 august proba obligatorie a profilului, pe 21 august proba la alegere a profilului și pe 22 august proba scrisă la limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 26 august. După care urmează faza de depunere și rezolvare a contestațiilor până pe 29 august. Examenul se încheie pe 30 august cu afișarea rezultatelor finale.