Bătaie în Camera Deputaților din Italia, un politician a fost evacuat în scaun cu rotile. „Am încercat să-l lovesc, dar nu l-am prins” | VIDEO

Bătaie în Camera Deputaților din Italia, un politician a fost evacuat în scaun cu rotile. „Am încercat să-l lovesc, dar nu l-am prins” | VIDEO

Igor Iezzi, 49 de ani, liderul adjunct al partidului Lega, al lui Matteo Salvini (LSP), l-a lovit de mai multe ori pe deputatul Leonardo Donno, de la Mișcarea 5 Stele (M5S), miercuri, 12 iunie, în cadrul unei ședințe în Camera Deputaților privind legea autonomiei diferențiate pentru regiuni, relatează La Reppublica și Milano Today.

Atacul a avut loc atunci când Donno a încercat să-i ducă un steag italian ministrului afacerilor regionale și autonome, Roberto Calderoli.

Mai mulți deputați LSP și, „Frații Italiei”, partidul național-conservator și populist de dreapta din Italia, au sărit pe Donno, care a trebuit să fie scos din Cameră în scaun cu rotile, după ce a căzut la pământ din cauza loviturilor și a pumnilor.

„Atacul care a avut loc în Cameră împotriva lui Leonardo Donno este un eveniment foarte grav și rușinos. Deputatul nostru a vrut să-i ofere un steag italian ministrului Calderoli, dar a fost atacat de parlamentari majoritari, inclusiv de membru Igor Iezzi, primind pumni și ajungând la pământ”, a menționat partidul fostului premier Giuseppe Conti (M5S), într-un comunicat.

„De fapt, Donno a încercat să-l atace ministrul Calderoli”

După atac, Iezzi s-a apărat: „Am încercat să-l lovesc, dar nu l-am prins! Donno a vrut să-l atace pe Calderoli și am reacționat. Am vrut să-l apăr”.

Potrivit agenției ANSA, după agresiune, Donno a ajuns la spital. Și-a făcut și o electrocardiogramă pentru a exclude orice problemă: „Am primit un pumn în față de la deputatul Iezzi. Au încercat și alți parlamentari să mă lovească”.

Mă simt ca și cum sunt prăbușit. Am simțit dureri în piept și mi-a fost greu să respir.

Igor Iezzi:

Senatul Italian a aprobat, la începutul anului, proiectul de lege privind autonomia diferențiată cu 110 voturi pentru, 64 împotrivă și 30 abțineri, deschizând calea pentru o schimbare radicală în modul în care funcționează Italia. Legea, supranumită „Calderoli”, de la numele ministrului care a inițiat-o, este una controversată și a stârnit dezbateri aprinse

Legea urmărește să ofere regiunilor forme și condiții particulare de autonomie în 23 de domenii, cum ar fi Sănătate, Educație, Sport, Mediu, Energie, Transport, Cultură și Comerț Exterior. Nivelurile esențiale de performanță și măsurile de egalizare sunt punctele contestate ale proiectului.