Care sunt beneficiile extrasalariale care îi motivează pe tinerii angajați

Care sunt beneficiile extrasalariale care îi motivează pe tinerii angajați

Generația Z pătrunde pe piața muncii cu noi cerințe legate de locul de muncă, iar companiile care își doresc angajați eficienți și productivi trebuie să acționeze în consecință. Obiectivele profesionale ale generațiilor actuale pot fi diferite față de cele ale generațiilor anterioare, iar acest lucru necesită o atenție sporită.

Află, din acest articol, de ce este important să acordăm atenție nevoilor tinerilor salariați, care sunt cerințele lor referitoare la locul de muncă și care sunt beneficiile extrasalariale care îi transformă în salariați dedicați și eficienți.

Care sunt beneficiile extrasalariale la care angajatorii trebuie să fie atenți

Pentru a atrage și a reține tinerii angajați, companiile trebuie să-și adapteze în permanență oferta de beneficii extrasalariale acordate. Pentru mulți dintre noii angajați, care se bucură de numeroase oportunități disponibile pe piața muncii, un pachet clasic de beneficii nu este suficient.

Prin urmare, angajații celor mai noi generații valorizează flexibilitatea programului de lucru sau a locului din care lucrează, oportunitățile de dezvoltare profesională și de învățare sau o cultură organizațională sănătoasă.

Deși preferă să aibă parte de avantaje care să le ofere un echilibru între viața profesională și cea personală, beneficiile precum tichetele de masă ori asigurările private de sănătate se regăsesc în continuare printre preferințele tinerilor salariați. 

Din acest punct de vedere, este esențial ca angajatorul să prezinte cu transparență, încă din perioada de selecție a candidaților, pachetele de beneficii acordate și toate informațiile de ordin legal, care i-ar putea influența pe angajați în gestionarea ulterioară a bugetului, precum detalii despre impozitare bonuri de masa ori alte taxe care se aplică venitului câștigat.

De reținut este faptul că noile generații de angajați privesc munca nu doar ca pe o sursă de venit, ci și ca pe o oportunitate de a evolua și de a-și construi o carieră de succes. Pe de altă parte, flexibilitatea, care îi ajută să acorde timp lucrurilor importante pe plan personal, devine un atu extrem de puternic pentru organizațiile care își doresc angajați sănătoși, eficienți și implicați.

Pentru a mulțumi diferitele categorii de angajați, organizațiile pot opta pentru pachetele de beneficii flexibile, care oferă salariaților posibilitatea de a-și alege beneficiile care se potrivesc nevoilor lor de moment, indiferent că este vorba despre programe de dezvoltare profesională, de abonamente de fitness sau de vouchere de vacanță.

De ce este nevoie să acordăm atenție nevoilor noilor generații de angajați

Piața muncii a suferit, de-a lungul timpului, numeroase schimbări, fapt care s-a reflectat în atitudinea angajaților față de locul de muncă. Tinerii salariați, crescuți într-un mediu al dezvoltărilor tehnologice rapide și al accesului nelimitat la informație, se bucură de oportunități de muncă mai numeroase, de pachete de beneficii mai bogate și de medii de lucru mai sănătoase decât predecesorii lor.

Prin urmare, este firesc ca prioritățile tinerilor angajați să fie diferite, comparativ cu cele ale generațiilor anterioare. Adaptarea practicilor organizaționale este esențială pentru companiile care își doresc să rămână competitive.

Adaptarea ofertei de muncă la nevoile salariaților contribuie la retenția personalului talentat și eficient în companie. Motivați corespunzător, tinerii angajați vor deveni resurse extrem de valoroase ale unei organizații.

În plus, atenția sporită la cerințele angajaților va genera o productivitate crescută a acestora și va contribui la angajamentul lor față de companie. Cultura organizațională a devenit un factor definitoriu pentru tinerii care își caută un nou loc de muncă. Aceștia își doresc să colaboreze cu organizații atente la mediul de lucru, la respectarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală și la oportunitățile reale de dezvoltare pe care le oferă.

Printr-o capacitate dovedită de adaptare, companiile promovează o cultură a inovației și a adaptabilității, care le permite să rămână relevante și competitive, într-un mediu în continuă schimbare.Sursă foto: Shutterstock