Cât câștigă lunar un patiser. Salariul este generos, însă, românii fug de astfel de locuri de muncă

Cât câștigă lunar un patiser. Salariul este generos, însă, românii fug de astfel de locuri de muncă

Cât câștigă lunar un patiser. Salariul este mai mare decât își închipuie mulți români. Totuși, piața locurilor de muncă se confruntă cu un deficit de personal.

Cât câștigă lunar un patiser

Românii au devenit din ce în ce mai greu de convins să lucreze în țară. Deși există multe locuri de muncă bine plătite, aceștia aleg să ia drumul străinătății în căutarea unui trai de viață mai bun.

În timp ce românii se angajează peste hotare, multe locuri de muncă de la noi din țară se confruntă cu lipsă de personal. Fenomenul este greu de explicat, mai ales că salariile nu sunt deloc mici.

În industria de panificație este criză de personal. Românii nici nu vor să audă de astfel de locuri de muncă, deși angajatorii oferă lunar un salariu generos.

Patiseriile din România duc lipsă de minim 10.000 de angajați. În ultimul an, salariile din domeniu s-au majorat și cu 40%, dar se pare că nu este suficient pentru a-i motiva pe români să aplice la astfel de joburi.

În prezent, în România, un patiser câștigă între 5.000 și 7.000 de lei lunar. La fel de bine remunerat este și un covrigar. În cazul lui, salariul ajunge la 5.000 de lei pe lună.

Ce salarii au angajații din domeniul HoReCa

Chiar dacă salariile din România sunt comparabile cu cele din Occident, românii aleg să stea departe de astfel de locuri de muncă. Tocmai de aceea, din ce în ce mai des, în patiseriile de la noi din țară observăm tot mai mulți muncitori din Asia.

Tot pe lista joburilor pe care nu le vrea nimeni se înscriu și cele de ospătar sau spălător de vase. Industria HoReCa duce și ea lipsă de muncitori, deși salariul nu este deloc de neglijat.

În România, un ospătar câștigă lunar, cu tot cu bacșiș, 1.700 de euro. La rândul lor, spălătorii de vase pot ajunge să câștige lunar 4.500 de lei.

În ciuda salariilor oferite, nu sunt prea mulți români care să își dorească un astfel de loc de muncă. Drept dovadă, în industria HoReCa deficitul ajunge la 25.000 de angajați.

Please follow and like us:
Pin Share