Cât de des e bine să mănânci crenvurști. Care e adevărul despre un meniu bogat în mezeluri

Cât de des e bine să mănânci crenvurști. Care e adevărul despre un meniu bogat în mezeluri

Cât de des e bine să mănânci crenvurști. Care e adevărul despre un meniu bogat în mezeluri. Doctorii îi încurajează pe oameni să evite să mai cumpere produsele care conțin nitriți sau aditivi alimentari nesănătoși.

Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri

Câte bucăți de crenvurști poți consuma într-o săptămână. Dezvăluirea momentului despre un regim care abundă în mezeluri, ce nu lipsesc din frigiderele românilor. Se folosesc pentru sandwich-uri, dar și pentru gustări rapide.

Doru Negru, medic primar diabet, boli nutriție și metabolice, spune care este, de fapt, cantitatea optimă pe care este bine să o mâncăm. Specialistul este de părere că acest aliment atât de blamat de societate are un gust bun.

Expertul susține că 50 grame de mezeluri pe zi nu afectează niciun organism. Asta înseamnă că o singură persoană poate consuma aproximativ 350-490 de grame/săptămână, adică este vorba de 7-10 felii subțiri de șuncă sau 2-3 cârnați mici pe săptămână.

De asemenea, doctorul subliniază că acești crenvurști nu au făcut rău nimănui, însă nu trebuie exagerat cu cantitatea. În aceeași notă, susține că oamenii trebuie să mănânce de toate, deși majoritatea consumă cantități industriale de mâncare.

Doru Negru, despre cantitatea ideală de mezeluri

„Mezelurile evident că sunt bune, cum să nu fie bune. Sunt gustoase. Un sandwich cu ce să îl faci dacă nu cu mezel… cât anume. Un 50 de grame e sănătate curată. Te pune cineva să mănânci mai mult?

Avem atât de multe posibilități în organism de a elimina toate relele și toate toxinele încât nu ne vine a crede. Nimic nu este absolut interzis. Totul se negociază. Până și blamații crenvurști. 

Sunt buni. De la un crenvurst nu a murit nimeni niciodată. Cine mănâncă un singur crenvurst? Dacă mănânci 3 odată, dacă îi mănânci o dată pe lună, nu se întâmplă nimic”, a spus doctorul Doru Negru pentru dcmedical.ro.

Crevurștii au în compoziția lor substanțe chimice numite nitriți, care au rolul de a-i menține pentru o perioadă cât mai lungă. În momentul în care sunt gătiți la temperaturi ridicate acești nitriți pot forma compuși cancerigeni, cunoscuți sub numele de nitrozamine.

Acesta este unul dintre motivele pentru care este indicat să nu îi mâncăm foarte des și întotdeauna să îi fierbem înainte de masă. Mai mult decât atât, specialiștii ne îndeamnă să eliminăm pielița care este la suprafață.