Cât de des trebuie să schimbi mopul? Dacă nu respecți această perioadă, îți vei umple podeaua de bacterii

Cât de des trebuie să schimbi mopul? Dacă nu respecți această perioadă, îți vei umple podeaua de bacterii

Cât de des trebuie să schimbi mopul, unul dintre obiectele esențiale pentru curățarea casei. Însă, eficiența acestuia depinde de starea în care se află. Un mop nou va curăța la fel de bine ca și unul nou.

Care este momentul în  care trebuie să schimbi mopul

Momentul în care mopul trebuie schimbat depinde de mai mulți factori, precum tipul de mop și utilizarea acestuia. Mopurile din microfibră, care sunt eficiente în eliminarea prafului și a murdăriei, au durată medie de viață de șase luni.

Contează, însă, de cât mult este folosit și cât de bine este întreținut. Este esențial să speli periodic capetele de microfibră și să le înlocuiești atunci când este evident că încep să se degradeze.

Dar când este vorba despre mopurile din bumbac, care absorb bine lichidele și curăță petele, trebuie tratate altfel. Acestea ar trebui schimbate destul de des, o dată la trei, maxim șase luni.

Bumbacul se deteriorează mai repede decât alte materiale. Mai ales că, mopurile de acest tip pot împrăștia bacteriile pe toată suprafața podelei. Și capetele de burete este esențial să fie aruncate la două-trei luni.

Cum se curăță mopurile

Nu este important doar cât de des schimbi mopul, ci și cum le întreții. De aceea, este bine să faci curățarea umedă, să o faci pe cea uscată. Cunoscută și sub denumirea de ștergere a prafului, această tehnică presupune folosirea unui cap de mop din microfibră uscată pentru a aduna praful, murdăria și alte resturi înainte de curățarea podelei cu o soluție.

Acest lucru ajută la păstrarea apei de mop mai curată și sporește eficacitatea soluției de curățare. Curățarea uscată este, de asemenea, ideală pentru podelele din lemn de esență tare care ar putea fi deteriorate de excesul de umiditate.

După îndepărtarea murdăriei de pe podea, se poate folosi detergent special pentru lustruire. Utilizarea regulată a unui mop pentru praf poate ajuta la menținerea unei suprafețe curate și lustruite a podelei, reducând nevoia de curățare profundă frecventă.

De asemenea, atunci când cureți suprafețe pe care există riscuri biologice, precum sângele, cea mai bună soluție este folosești un mop special pentru scurgeri, după cum notează rubbermaidcommercial.com.

Please follow and like us:
Pin Share