Cât de des trebuie să spălăm, de fapt, cearșafurile. Riscurile la care ne supunem dacă nu respectăm această regulă

Cât de des trebuie să spălăm, de fapt, cearșafurile. Riscurile la care ne supunem dacă nu respectăm această regulă

Cât de des trebuie să spălăm, de fapt, cearșafurile. La ce riscuri ne putem supune dacă nu respectăm această regulă simplă. Iată ce spun specialiștii!

Ce se întâmplă dacă nu speli regulat cearșafurile

Fiecare persoană are propria ei rutină de spălare a cearșafurilor de pat. În timp ce pentru mulți e mai comod să le spele săptămânal, alții preferă să facă asta o dată pe lună sau chiar mai rar.

Specialiștii susțin că igiena cearșafurilor este esențială pentru sănătatea pielii și nu numai. Cine nu respecta regula spălării lor se poate expune unor riscuri pe care nici măcar nu le bănuiește.

Experții în dermatologie susțin importanța spălării frecvente a cearșafurilor. În timp, pe lângă praf și alte bacterii, cearșaful poate aduna și celulele moarte pe care le pierde organismul.

”Celulele pielii tale se întineresc în mod constant și acest lucru înseamnă că, atunci când dormi, corpul tău pierde piele. Aceste celule moarte ale pielii se adună în lenjeria de pat, alături de transpirația, murdăria și resturile pe care corpul dumneavoastră le-a acumulat în timpul zilei.”, a declarat Nina Prisk, expert în piele și estetică

Dacă nu obișnuiești să speli des cearșaful și așternuturile de pe pat, acestea vor acumula sebum, praf, resturi de produse cosmetice și nu numai. În timp, aceste reziduuri nu fac decât să favorizeze acumulare acarienilor.

Cât de des trebuie să spălăm, de fapt, cearșafurile

Dacă nu speli des cearșafurile, riști să îți expui pielea unor afecțiuni severe. Cele mai frecvente sunt iritațiile, mâncărimile de piele, acneea și erupțiile cutanate.

Experții în medii de somn sunt de părere că cearșafurile ar trebui spălate o dată pe săptămână. În unele cazuri excepționale, acestea pot fi spălate și la două săptămâni.

”Spălarea cearșafurilor este o sarcină care ar trebui efectuată săptămânal, care poate fi extinsă la o dată la două săptămâni în cazul în care nu dormiți în pat în fiecare seară.”, susține expertul în mediul de somn, Chris Tattersall.

Spălarea cearșafurilor necesită multă atenție și, tocmai de aceea, este recomandată citirea etichetei. Acolo va fi precizată temperatura la care ar trebui spălat cearșaful și dacă are să nu nevoie să fie călcat înainte de a fi pus pe pat.

Specialiștii recomandă să stai cât mai departe de cearșafurile din poliester. Dincolo de faptul că nu sunt deloc estetice, acestea nici nu se păstrează curate. În schimb, poți opta pentru așternuturi de pat din fibre naturale care permit piele să respire și țin bacteriile la distanță.

Please follow and like us:
Pin Share