Cât de eficient este să te antrenezi pe stomacul gol, de fapt. Ce impact are acest obicei asupra organismului tău

Cât de eficient este să te antrenezi pe stomacul gol, de fapt. Ce impact are acest obicei asupra organismului tău

Cu toţii ne dorim să arătăm bine şi să ne simţim minunat în pielea noastră. Pentru asta este nevoie de un efort din partea noastră, ceea ce înseamnă că uneori trebuie să facem sacrificii alimentare, dar şi fizice. Antrenamentele pe stomacul gol sunt foarte eficiente pentru scăderea procentului de grăsime din organism.

Beneficiile antrenamentului pe stomacul gol

Lupta cu kilogramele este, pentru unele persoane, fără sfârşit. Eforturile sunt mari din toate punctele de vedere, dar rezultatele merită aşteptate. Antrenamentele pe stomacul gol sunt recomandate în special pentru pierderea în greutate. În anul 2016 s-au efectuat cercetări care demnostrează că acest proces duce la niveluri mari de pierdere a grăsimilor din organsim.

De asemenea, această metodă poate duce la folosirea proteinelor din organism, drept combustibil, ele fiind primordiale în construirea şi repararea muşchilor după efortul fizic. Totodată, trebuie ţinut cont şi de faptul că folosirea grăsimilor ca energie, nu asigură neapărat o pierdere semnificativă a procentului general de grăsime din corp.

Deavantajele acestui tip de antrenament

Orice avantaj are, la rândul său, şi un dezavantaj. Asta se aplică şi în cazul antrenamentului pe stomacul gol. Odată ce ai început să practici acest tip de antrenament pot apărea diverse efecte negative, precum pierderea mesei musculare, scăderea performanţei şi creşterea riscului de accidentare.

Pentru a echilibra siţuaţia, organismul poate fi ajutat prin alimentaţie. Alimentele benefice organismului în practicarea antrenamentului pe stomacul gol, sunt cele integrale, nutritive, carbohidraţi sănătoşi, proteine şi carne slabă, ouă şi produse lactate cu conţinut scăzut de grăsimi.

Alimentaţia pentru antrenamentele pe stomacul gol

Antrenamentele pe stomacul golmpot fi foarte solicitante, de aceea este nevoie să îi asigurăm organismului un suport. Pentru o stare de bine în timpul antrenamentului, dar şi după acesta, trebuie să consumaţi o masă uşor digerabilă, cu 2-3 ore înainte. Batoanele energizante sunt o variantă potrivită , sendvişurile cu unt de arahide sau fructele uscate.

Foarte importntă este hidratatrea. Consumaţi lichide cât de mult posibil. De asemenea, este esenţial consumul de proteine, fibre şi carbohidraţi între 30 de minute şi două ore de la terminarea antrenamentului. Proteinele sănătoase pot stimula sistemul imunitar, ceea ce este un motiv pentru a le consuma în timp util.

Trebuie menţionat şi faptul că, în timpul antrenamentului pe stomacul gol, riscul de accidentare este destul de ridicat. Leziunile musculare, întinderile, entorsele, dar şi altete, sunt destul de frecvente din cauza oboselii.

Desigur, aceste situaţii pot fi evitate cu uşurinţă dacă se respectă unele regului de bază. Acestea sunt practicarea exerciţiilor de încălzire şi menţinerea unei bune hrdratări. Ele sunt esenţiale pentru a nu apărea accidentări în timpul antrenamentelor.

Please follow and like us:
Pin Share