Cât zahăr se pune în vișinată, de fapt. Cantitatea ideală prin care vei obține aroma perfectă

Cât zahăr se pune în vișinată, de fapt. Cantitatea ideală prin care vei obține aroma perfectă

Cât zahăr se pune în vișinată, de fapt. Cantitatea ideală prin care vei obține aroma perfectă. Băutura alcoolică preparată din vișine fermentate cu zahăr la care se adaugă alcool se poate pregăti cu mare ușurință în casă.

Care este proporția de zahăr care se pune, în realitate, în vișinată. Volumul perfect care te ajută să ai rezultate excelente

Care este proporția de zahăr care se pune, în realitate, în vișinată. Volumul perfect care te ajută să ai rezultate excelente, o aromă plăcută, intensă pentru papilele gustative, și un gust dulce – acrișor, extrem de rafinat.

Lichiorul tradițional românesc are o rețetă simplă, care se pregătește extrem de ușor în propria bucătărie. Și nici nu este nevoie de foarte multe ingrediente, însă este foarte important să se țină cont de câteva sfaturi.

Unul dintre acestea are legătură cu cantitatea de zahăr care se folosește la un singur kilogram de fructe. Pentru un echilibru ideal între zahăr și vișine este recomandat să se utilizeze aproximativ 300-400 de grame de zahăr.

Zahărul folosit poate varia în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte, dar și de cât de dulci sunt vișinele utilizate. În cazul în care fructele nu sunt destul de dulci, atunci cantitatea de zahăr poate fi mai mare.

Cum se face vișinata și când se pune zahărul

Vișinile care au fost culese sau cumpărate de la piață trebuie să se spele foarte bine înainte de a fi folosite în băutură. Se îndepărtează frunzele și codițele, precum și sâmburii. Fructele se pun într-un recipient încăpător, cum ar fi un borcan mare.

Se poate folosi și un vas din sticlă. Peste vișine se adaugă zahărul respectându-se proporția de 300-400 de grame de zahăr pentru fiecare kilogram de vișine. Se amestecă bine și se lasă la macerat la temperatura camerei.

Borcanul trebuie să fie depozitat într-un loc întunecat, timp de aproximativ 7-10 zile. În toată această perioadă conținutul pentru vișinată se amestecă zilnic pentru a se asigura o dizolvare uniformă a zahărului și pentru a ajuta vișinele să elibereze sucul.

După ce a trecut această perioadă se adaugă alcoolul, printre care se numără țuica românească sau vodka. Pentru un kilogram de vișine se folosesc, de obicei, 750 ml de alcool. Se sigilează bine totul și se lasă borcanul la macerat 2-3 luni.

Vișinata are timp să se combine în această perioadă. De asemenea, băutura are vreme să capete gustul specific, atât de adorat de oameni. Licoarea se consumă simplă, înainte de masă, așa cum făceau bunicii noștri.

Please follow and like us:
Pin Share