Câtă sare se pune la murături. Multe persoane nu știu ce cantitate se folosește la 1 litru de apă. Doar așa ies crocante și delicioase

Câtă sare se pune la murături. Multe persoane nu știu ce cantitate se folosește la 1 litru de apă. Doar așa ies crocante și delicioase

Câtă sare se pune la murături ca să iasă crocante și delicioase? Unele persoane aleg să folosească mai multe condimente, sperând că vor obține o altfel de textură. Adevărul este însă altul.

Câtă sare se pune la murături

E sezonul murăturilor, iar multe gospodine s-au pus deja pe treabă. Cine pune acum legumele la murat, se va bucura de ele la masa de Crăciun. Se spune că atunci vor fi gata, iar aroma lor va fi una perfectă.

La fel ca și în cazul multor alte rețete însă, există câteva trucuri care trebuie știute. Cantitatea de ingrediente utilizată, dar și legumele, pot face diferența când e să vorbim de gustul final.

Ce cantitate de sare trebuie să folosești pentru murături perfecte? Aceasta este regula de aur. Cantitatea de sare poate influența textura lor. Asta înseamnă că dacă vrei murături crocante și delicioase, asigură-te că respecți următoarea regulă.

Murăturile o să iasă mai crocante și mai delicioase

Câtă sare se pune la murături, deci? O lingură cu vârf de sare neiodată la un litru. Odată ce ții cont de acest lucru, vei vedea că în momentul în care sunt gata, murăturile tale vor fi cu mult mai crocante și delicioase.

Ce alte reguli mai trebuie să cunoști? Dacă vrei spre exemplu să pui varză la murat în butoi, asigură-te că folosești varză cu frunză subțire. Alte ingrediente cheie, pe lângă sare sunt mărarul uscat, dar și cimbrul.

Totodată, nu uita nici de piperul boabe. Acesta joacă un rol esențial. Totodată, evită să folosești piper deja măcinat, pentru că nu te vei bucura de aceeași aromă puternică pe care ai gustat-o în alte părți.

La varza murată mai pot fi adăugate de asemenea și câteva boabe de muștar pentru o aromă mai intensă. Iar pentru cei care adoră noutățile, bucățelele de mere sau de gutui pot fi adăugate și ele fără griji.

O altă regulă importantă e ca toate legumele și condimentele să fie cât mai înghesuite. În acest mod, ele vor capta întreaga aromă. Cantitatea de apă contează și ea, iar la fel și timpul de fermentare.

Please follow and like us:
Pin Share