Ce conțin, de fapt, micii de la Kaufland. Românii îi adoră, dar puțini se uită pe etichetă

Ce conțin, de fapt, micii de la Kaufland. Românii îi adoră, dar puțini se uită pe etichetă

Kaufland este unul dintre cele mai frecventate supermarketuri de către români. Produsele de aici sunt printre favoritele lor. Îi atrag costurile mici, promoțiile și diversitatea lor. Micii, de exemplu, sunt printre cele mai achiziționate ”articole”.

Cât de buni sunt micii de la Kaufland

Micii fac parte din lista de preparate tradițonale ale românilor, drept urmare nu au cum să nu fie printre cei mai cumpărați dintr-un magazin. Gustul lor este, de obicei, un amestec din mai multe tipuri de carne, dar oare cei de la Kaufland ce conțin?

Micii pot varia ca preț, dar în ultimii ani prețul de pornire este de 5 sau 4 lei. Asortați cu pâine și muștar costul poate crește. Un meniu, cel mai ieftin, poate fi 25 de lei, dacă îl găsești la o tarabă într-un târg sau într-o excursie.

Pe lângă carnea tocată și mirodenii, micii de la Kaufland mai au în compoziție și bicarbonat de sodiu, ascorbat de sodiu, acid ascorbic și nitrat de potasiu. Pot avea și monoglutamat de sodiu, citrat de sodium, acid citric, lactat de sodiu, procolor, superfrich și izoascorbat de sodiu.

Nici E-urile nu sunt lipsite din micii de la Kaufland: E120, E232, E262, E300, E301, E316, E325, E330, E331, E500 și E621, potrivit romaniatv.net. La un moment dat, inspectorii ANPC au găsit multă mizerie în bucătăria supermarketului.

”În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sancţionat cu: amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei; oprirea temporară a prestării serviciului, până la remedierea deficienţelor şi retragerea definitivă din reţeaua de alimentaţie publică a produselor care nu respectă condiţiile de păstrare”, apare într-un comunicat al ANPC.

Micii dăunează creierului

Micii nu sunt recomandați de medici să fie consumați într-o cantitate mare și mai ales după o anumită vârstă, din cauză că fac parte din categoria carnei roșii, care este cunoscută ca fiind cancerigenă. Dr. neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea spune că micii pot dăuna activității creierului, mai ales după 44 de ani.

”Cred că e o gravă eroare medicală. Cârnatul trebuie scos, cârnatul gras. La vârsta mea e prea târziu. Sunt mare amator de mititei, dar, îmi pare foarte rău, până la vârsta dumneavoastră (n.r. i se adresează lui Cătălin Măruță, care are 44 de ani).

După această vârstă, cu măsură. De poftă. Nimeni nu spune că de poftă nu avem voie.”, a precizat dr. Alexandru Vlad Ciurea într-un interviu pentru podcastul ”Acasă la Măruță”.

Please follow and like us:
Pin Share