Ce conține guma de mestecat. Ce se întâmplă, de fapt, dacă o înghiți

Ce conține guma de mestecat. Ce se întâmplă, de fapt, dacă o înghiți

Guma de mestecat este consumată de multe persoane, dar ce conține, de fapt? Iată ce se poate întâmpla atunci când acest produs este înghițit.

Ce conține, de fapt, guma de mestecat

Multe persoane achiziționează consumă guma de mestecat în fiecare zi. Cu toate acestea, medicii nu o recomandă, deoarece conține anumite substanțe nocive.

“Baza de gumă” reprezintă un amestec de elastomeri, plastifianţi, materiale de umplutură și rășină. Acetatul de polivinil, cunoscut adesea ca “lipiciul tâmplarului”, face parte din acest amestec.

De exemplu, guma Turbo, care a fost relansată pe piața din România cu ceva timp în urmă, conține mai multe E-uri, și anume E330, E322, E422 și E420. E102, E133 si 141 se numără printre E-urile periculoase, potrivit unui studiu.

Medicii îi îndeamnă pe oameni să evite aceste substanțe și să citească întotdeauna etichetele produselor pe care urmează să le achiziționeze.

În cazul în care sunt consumate regulat, în cantități mari, aceste substanțe pot să provoace numeroase probleme de sănătate, notează libertatea.ro.

În plus, potrivit oamenilor de știință, persoanele care mestecă gumă au tendința de a se îngrășa, deoarece consumă mai multe dulciuri, care sunt bogate în calorii.

Substanța chimică responsabilă pentru aroma mentolată a gumei de mestecat face ca legumele sau fructele consumate după aceea să aibă un gust care nu este deloc plăcut.

Ce se întâmplă dacă înghiți guma de mestecat

Toată lumea știe că nu trebuie să înghițim guma de mestecat, dar care este motivul, de fapt? Există mai multe legende în legătură cu motivul, cum ar fi faptul că rămâne lipită în stomac mai mulți ani.

Guma de mestecat a fost creată pe baza unui anumit tip de cauciuc, dar și a gelatinei, menită să fie mestecată între mese pentru a ajuta la împrospătarea respirației, dar și pentru a evita fumatul și pentru a reduce stresul.

Este făcută special pentru a putea fi ușor de mestecat și pentru a face baloane, însă nu trebuie înghițită. Dacă se întâmplă, însă, acest lucru, nu trebuie să te îngrijorezi. Guma nu se lipește de niciun perete al tractului digestiv.

În schimb, guma se va plimba prin tubul digestiv, din esofag, în stomac, apoi în intestinul gros și în colon. În final, va fi evacuată în mod normal, potrivit medicilor.

La fel ca orice alt corp străin, guma va fi expulzată în doar câteva zile, aproape intactă, în funcție de ritmul de tranzit al fiecăruia în parte. Experții spun că nu sunt riscuri în cazul celora care înghit guma din greșeală.

Există, totuși, un risc minim ca guma să o ia prin trahee și să ajungă în plămâni, dar o astfel de situație este extrem de rară, notează digi24.ro.

Dacă sunt înghițite mai multe gume de mestecat, atunci ar putea apărea probleme. Acestea s-ar putea lipi unele de altele, atunci pot forma o masă solidă considerabilă. Acest lucru poate provoca dureri abdominale puternice, dar și constipație.

Copiii ar putea înghiți guma, fără să știe că acest lucru nu e recomandat. De aceea, copiilor mai mici de 3 ani nu ar trebui să li se dea gumă de mestecat.

Please follow and like us:
Pin Share