Ce e bine să faci înainte de Sfânta Parascheva. Obiceiul care atrage prosperitatea și sănătatea în familie

Ce e bine să faci înainte de Sfânta Parascheva. Obiceiul care atrage prosperitatea și sănătatea în familie

Ce e bine să faci înainte de Sfânta Parascheva. Obiceiul care atrage prosperitatea și sănătatea în familie. Mii de credincioși au plecat la pelerinajul de la Iași care a început în cursul zilei de luni, 8 octombrie, și care se desfășoară până pe 15 octombrie.

Ce e indicat înainte de pomenirea Sfintei Parascheva. Tradiția care vine cu belșug în casă și sănătate pentru persoanele dragi

Ce e indicat înainte de pomenirea Sfintei Parascheva. Tradiția care vine cu belșug în casă și sănătate pentru persoanele dragi. Credincioșii păstrează cu sfințenie câteva obiceiuri an de an pentru a cinsti această zi importantă din calendarul ortodox.

Românii obișnuiesc să își cumpere cojoace pentru sezonul rece care se apropie cu pași repezi. În plus, aceștia încep să se pregătească pentru iarnă cu tot felul de murături, dulceață sau compot pe care le pun în cămară.

De asemenea, creștinii ortodocși, în special cei de la țară, aprind focuri pentru a alunga spiritele rele. Se mai spune că ciobanii sunt persoanele care consideră că iarna care vine va fi una grea dacă oile dorm îngrămădite în staul.

Pe de altă parte, oierii susțin că iarna care urmează va fi una blândă dacă animalele nu stau înghesuite, ci mai degrabă răsfirate. O altă credință populară ne amintește despre vremea care va fi de Sfânta Parascheva.

Dacă în ziua de sărbătoare, pe 14 octombrie, nu va ploua, atunci înseamnă că iarna va veni mai repede. Tot în această zi de cinstire credincioșii fac pomeni pentru sufletele celor adormiți, ceea ce înseamnă că împart ofrande.

Ce nu ai voie să faci de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Sfânta Cuvioasă Parascheva este sărbătorită în fiecare an la aceeași dată, fiind una dintre zilele cu cruce roșie. Având în vedere acest aspect oamenii trebuie să știe că nu au voie să spele, să calce și să coase. În plus, este interzis să se lucreze.

Se spune că cei care muncesc în această zi au parte de necazuri la serviciu, dar și în familie. Credincioșii nu au voie să se zgârcească când vine vorba de bani și alimente, adică trebuie să fie darnici atunci când li se solicită ajutorul.

Cei zgârciți au parte numai de pagube și riscă să ajungă săraci. De Sfânta Parascheva nu e bine să faci foc în casă oricât de frig ar fi. Preoții români transmit că adevărata credință ține căldură în sufletele credincioșilor. Cei care fac focul în sobă se aleg cu probleme la ochi și dureri de cap.

Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim.

Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin”, relatează doxologia.ro.

Please follow and like us:
Pin Share