Ce găsesc turiștii care ajung pe Transalpina. Drumul este unul unicat în România

Ce găsesc turiștii care ajung pe Transalpina. Drumul este unul unicat în România

Ce găsesc turiștii care ajung pe Transalpina. Drumul este unul unicat în România pentru că se întinde pe mai multe județe și pare că urcă spre cer. Traseul se numără printre locurile pe care jurnaliștii de la Top Gear le laudă.

Ce văd călătorii care merg pe Transalpina. Traseul, cunoscut de oameni drept Drumul Regelui, este unul special în țara noastră

Ce văd călătorii care merg pe Transalpina. Traseul, cunoscut de oameni drept Drumul Regelui, este unul special în țara noastră. A primit acest nume pentru că a fost construit și inaugurat în anul 1939 chiar de Regele Carol al II-lea.

La acea vreme întreaga familie regală a parcurs șoseaua, care este cea mai înaltă din România. Punctul cel mai sus este în Pasul Urdele, la 2.145 metri altitudine, turiștii putând observa un peisaj spectaculos și multe altele.

Printre obiectivele care nu trebuie trecute cu vederea se numără Munții Parâng care traversează șoseaua de la sud la nord. Trece prin patru județe: Vâlcea, Gorj, Sibiu și Alba. De asemenea, cei care călătoresc în această zonă trebuie neapărat să vadă Cheile Oltețului.

Acestea se întind pe o distanță de numai 1,5 kilometri, însă care sunt de-a dreptul spectaculoase. Au pereți verticali care fascinează orice persoană care face o plimbare sau escaladează pietrele prin acest loc mic și special al naturii.

Oamenii trebuie neapărat să ajungă la Peștera Polovragi, unde galeriile subterane ating 9.000 de metri lungime. În plus, un loc de suflet este Mănăstirea Polovragi. Lăcașul de cult are o vechime care trece de 500 de ani.

Ce pot vedea turiștii care merg pe Transalpina

Turiștii care merg pe Transalpina pot urca din valea Lotrului spre Pasul Urdele, unde vor întâlni numeroase turme de oi, însoțite de ciobani și câini ciobănești. Vitele și caii sunt lăsați să pască în voie pe pășuni.

Pe lângă stânele pitorește, aflate departe de șosea, călătorii mai pot observa locurile umbroase și diverse popasuri pentru servit masa. În plus, oamenii pot savura pe parcursul acestui traseu preparate tradiționale pastorale.

Cei care merg pe Transalpina dinspre Valea Jiului ajung să treacă prin Cheile Jiețului din Hunedoara. Mai exact, este vorba de o zonă spectaculoasă și instagramabilă de pe Drumul Național 7A, Petroșani – Obârșia Lotrului.

„Rezervația naturală Cheile Jiețului din Hunedoara, de 11 kilometri lungime, cu stânci abrupte, cascade, trasee montane, drum ce permite accesul spre Transalpina, este puțin circulată și explorată, iar în zonă se pot descoperi inclusiv peșteri noi”, informează Primăria Petrila, scrie Adevărul.

Lacul Gâlcescu, Cheile Galbenului, Crucea lui Ursache, Muzeul Satului Curtișoara, localitatea Novaci și Horezu sunt alte locuri care trebuie bifate pe Transalpina. La intrarea în stațiunea Rânca se găsește Muzeul Civilizației Montane.