Ce pățești dacă folosești prea des telefonul mobil. Cât de mult dăunează acest obicei creierului tău

Ce pățești dacă folosești prea des telefonul mobil. Cât de mult dăunează acest obicei creierului tău

Ce poți să pățești dacă folosești prea des telefonul mobil? Poate ai un job solicitant, ori poate mare parte din timp o petreci pe un astfel de dispozitiv. Adevărul este că el poate aduce și o serie de neplăceri.

Ce pățești dacă folosești prea des telefonul mobil

Telefonul mobil este nelipsit din viețile noastre. De altfel puține persoane își mai amintesc cum era la un moment dat fără el. Totuși, este bine să cunoaștem și riscurile la care ne expunem în momentul în care îl folosim des.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și subliniază faptul că un banal telefon mobil poate avea un impact semnificativ asupra creierului nostru. Iar într-o situație ceva mai delicată sunt fix copiii.

Medicul Codruţ Sarafoleanu, şeful Secţiei ORL la Spitalul Clinic „Sf. Maria” precizează că în realitate, copiii sunt cei mai expuși la efectele nocive pe care le are utilizarea excesivă a telefonului mobil.

Ce poți să pățești dacă folosești prea des telefonul mobil? S-ar părea că acest obicei ar avea o legătură și cu tumorile cerebrale. Deși studiile nu au demonstrat concret acest lucru, pericolul există totuși.

Cât de mult dăunează acest obicei creierului tău

Iar dacă ar fi să vorbim de copii, mamele trebuie să știe și ele câteva detalii importante. În primul rând, copiii foarte mici se pot confrunta cu leziuni permanente ale creierului dacă utilizează astfel de dispozitive des.

„Există tot felul de voci care spun că anumite tumori cerebrale ar putea avea etiologie legată de expunerea excesivă la telefon. Nu există încă nişte date concrete sau studii care să certifice acest lucru (…). Copiii sunt cei mai expuşi şi undele radio pot favoriza, aici studiile sunt clare, apariţia neoplasmelor.

Expunerile pot să aibă loc şi în timpul dezvoltării fetale, dacă mămica doarme cu tableta pe abdomen, sau chiar în copilăria timpurie, pentru că ştim foarte clar că chiar de la 2 ani copiii folosesc telefoanele şi tableta şi atunci e clar că pot să existe leziuni permanente ale creierului sau ale nervilor cranieni, care au impact mult mai mic la adulţi”, a explicat Sarafoleanu, conform Agerpres.

Acum că ai aflat ce poți să pățești dacă folosești des telefonul mobil, e bine să știi și ce poți face pentru a fi în siguranță. Specialistul recomandă utilizarea telefonului mobil de la distanță, cât mai departe de corp.

Totodată, căștile fără fir pot fi de asemenea o soluție bună. La aceasta se mai adaugă și reducerea timpului petrecut pe dispozitiv. O altă recomandare este să nu dormim cu telefonul mobil lână pat sau lângă cap. Doar așa o să ne odihnim bine și totodată, diminuăm efectele pe care telefonul le are.

Please follow and like us:
Pin Share