Ce plantă crește aproape singură. Apare primăvara și poate rezista câteva zile fără udare

Ce plantă crește aproape singură. Apare primăvara și poate rezista câteva zile fără udare

Există o plantă care crește aproape singură și o au mulți români. I se mai spune floare de apartament și oferă un decor plăcut unei locuințe. Este precum o pată de culoare și absoarbe tot dioxidul de carbon din interiorul unei case.

Planta care apare primăvara și nu are nevoie permanent de apă

Planta este cunoscută în termeni științifici ca ”Cissus rhombifoli” și înfrumusețează orice locuință, deoarece se poate extinde pe o suprafață mare, iar pusă într-un ghiveci agățat într-un cui se vede spectaculos și oferă o notă de peisaj exotic.

Planta a apărut pentru prima dată în tropicele Americii de Nord și de Sud, de la Mexic până în Bolivia. I se mai spune și ”iederă de Venezuela”, fiindcă are frunze trifoliolate lobate de culoare verde închis și este cunoscută pentru felul în care ”curge”.

Iederă în ghiveci. Sursa foto: enRose

 

Mai aflați și că această plantă face parte din familia viței de vie, Vitaceae. Cissus rhombifolia se înrudește cu plantele cățărătoare, precum vița de vie comună și iedera de Virginia, cunoscută în termeni științifici și ca Parthenocissus quinquefolia.

Cissus rhombifolia se dezvoltă cel mai bine într-un apartament. Nu este toxică pentru animalele de companie pe care le aveți în grijă. Pisicile sau câinii se pot apropia de ea fără nicio problemă. Nu vor intra în contact cu ceva otrăvitor.

La ce temperaturi crește iedera

Temperaturile în care planta se poate dezvolta sunt cele între 20 și 27 de grade Celsius. Poate tolera și valorile termice extreme, dar nu se va dezvolta la fel de rapid. De altfel, chiar dacă nu este otrăvitoare, poartă mănuși când o ștergi de praf, fiindcă poate provoca o erupție cutanată celor cu pielea sensibilă, din cauza sevei.

Cea mai bună perioadă a anului în care poți planta această iederă este primăvara. Nu ete un proces complicat, dincolo de aparențe. Umple un ghiveci cu pământ, în mijloc fă o gaură și pune rădăcinile, după care astupă-le.

De asemenea, în momentul când ai plantat-o, nu uita să uzi iedera din ghiveci. Așază ghiveciul într-un loc cât mai luminos. Ideale sunt ferestrele, dar dacă nu mai ai loc la acestea optează pentru bucătărie, dar ghiveciul să fie cât mai lângă geam.

Lumina soarelui este importantă pentru orice plantă ca să se dezvolte. Fără lumină naturală ele nu pot rezista, se ofilesc. Totodată, chiar dacă iedera poate crește și fără să o uzi câteva zile, ai grijă să nu treacă mai mult de o săptămână.

Please follow and like us:
Pin Share