Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-ți iasă așa cum îl făcea bunica. Rețeta originală, de pe vremuri. E bun de te lingi pe degete

Ce să adaugi în ostropelul de pui ca să-ți iasă așa cum îl făcea bunica. Rețeta originală, de pe vremuri. E bun de te lingi pe degete

Un ostropel de pasăre nu este refuzat de aproape nimeni. Este un preparat delicios, pe placul adulților, dar și a celor mici. Cel mai bun este cel făcut de bunica, dar dacă vrei să te simți ca în copilărie, poți să încerci o rețetă din 1955.

Ostropel de pui, rețeta originală, de pe vremea bunicilor

Ostropelul de pui este delicios și multe persoane îl asociază cu gustul copilăriei. Bunicile îl pregăteau adesea din carnea provenită de la păsările crescute în curte, cu ingrediente care nu le lipseau niciodată din bucătărie.

Dacă vrei să te întorci măcar pentru puțin timp la acele vremuri, dar și să gătești o masă delicioasă pentru cei dragi, poți încerca următoarea rețetă gustoasă de ostropel de pui din 1955.

Astfel, vei avea nevoie de: 1 kilogram de carne de pasăre, 1/2 pahar untură, 2 linguri făină, 1 ceapă, 2 morcovi, 2 linguri bulion, puțină boia de ardei dulce, 1 căpățână usturoi, 1 linguriță oțet, sare și un pic de mărar.

Acestea sunt toate ingredientele care îți trebuie pentru o a face ostropel de pui ca în anul 1955. Toate se găsesc la supermarket și întreaga listă valorează mai puțin de 100 de lei și toată familia va fi mulțumită.

Metoda de preparare pas cu pas

Puiul se spală bine, apoi se porționează și se prăjește în untura încinsă. Atunci când este gata, carnea se scoate din tigaie și se lasă deoparte. Între timp, ceapa se taie solzișorii și morcovii rondele.

În tigaia în care a fost carnea, se rumenește făina. Se mai pune și ceapa și morcovul și se lasă la prăjit. Se sting cu bulion puțină boia de ardei dulce și apă. Se lasă la fiert pentru 30 de minute, notează rețeteistorice.ro.

Sosul se dă prin strecurătoare după următoarea metodă: se freacă cu o lingură de lemn ca să treacă o cantitate cât mai mare de sos. Acesta se pune în tigaie. Se adaugă și carnea prăjită și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 40 de minute.

La final, se adaugă și usturoiul tăiat felii, călit în untură și stins cu oțet. Se pune sare după gust și se mai lasă la fiert pentru alte cinci minute. Se servește cu mărar tocat mărunt presărat deasupra.

Please follow and like us:
Pin Share