Ce să pui, de fapt, în apa în care fierbi orezul pentru a avea un pilaf delicios. Este un truc al gospodinelor din Dobrogea pe care puțini îl mai cunosc. O să-i schimbi gustul și nu o să se mai lipească niciodată

Ce să pui, de fapt, în apa în care fierbi orezul pentru a avea un pilaf delicios. Este un truc al gospodinelor din Dobrogea pe care puțini îl mai cunosc. O să-i schimbi gustul și nu o să se mai lipească niciodată

Pentru a obține un pilaf cremos și delicios, adaugă asta în apa de la orez. Este trucul preferat al gospodinelor din Dobrogea și schimbă complet gustul preparatului. Nu o să-ți mai lipească niciodată din casă.

Ce să adaugi în apa de la orez pentru cel mai bun pilaf

Dacă îți place pilaful, dar preferi să-l mănânci la restaurant, pentru că nu-ți iese niciodată la fel de gustos și delicios, atunci ar fi bine să încerci trucul gospodinelor din Dobrogea. O să te cucerească și nu o să-l mai prepari altfel.

Vei avea nevoie de un ingredient secret, pe care poate nu te-a gândit niciodată să-l adaugi. În mod normal, în pilaf, se pun legume și carne, care îi dau o aromă deosebit, dar dacă adaugi în apa în care fierbe orezul puțină grăsime de la o pasăre crescută în curte, vei da lovitura.

Acesta nu va modifica cu mult rețeta, însă va face diferența. În plus, bucătarii cu experiență avertizează că nu este nevoie să folosești foarte multe condimente, deoarece acestea pot marca faptul că nu este gătit corect.

Pe de altă parte, pe lângă grăsimea de pasăre, este bine să nu fierbi orezul în apă limpede, ci în supă de pui sau de legume. Aroma va intra în fiecare bob și nu te vei sătura cu o singură porție.

Cum să gătești cel mai bun preparat

Pentru cel mai bun pilaf, ai nevoie de orez, cel mai bun este cel cu bob lung, precum basmati sau jasmin. Îți mai trebuie unt sau unt clarifiat, supa de legume sau de pui, precum și grăsimea de pasăre, ceapă, ulei vegetal, condimente: piper, cuișoare sau sare, un gogoșar și ardei kapia.

Spală bine orezul în apă rece, până când aceasta devine limpede, apoi lasă-l să se scurgă într-o sită. Se taie legumele și se călesc într-o oală adâncă într-o combinație de unt și ulei vegetal, până când ceapa devine aurie.

Adaugă condimentele și mai lasă totul pe foc pentru câteva minute, pentru a elibera aromele. Adaugă și orezul scurs în amestecul de legume și amestecă-l bine pentru a-l acoperi cu ulei și unt și a-l încălzi ușor.

Toarnă supa fierbinte peste orez. Cantitatea trebuie să fie de două ori și jumătate, până la trei ori mai mare decât cea de orez. Acoperă oala cu capac și lasă totul să fiarbă la foc minim. Nu amesteca, pentru a nu deveni lipicios.

După ce lichidul a fost absorbit, oprește focul, dar lasă vasul acoperit pentru 10-15 minute, până devine moale. Folosește o furculiță pentru separa boabele și pentru a face preparatul mai pufos.

Please follow and like us:
Pin Share