Ce să pui în compoziția pentru zacuscă pentru a-i da un gust deosebit. Ingredientul pe care îl foloseau bunicile noastre

Ce să pui în compoziția pentru zacuscă pentru a-i da un gust deosebit. Ingredientul pe care îl foloseau bunicile noastre

Află ce trebuie să adaugi în compoziția pentru zacuscă astfel încât să-i oferi un gust deosebit. Este un ingredient pe care bunicile noastre obișnuiau să-l folosească pentru ca preparatul să fie delicios.

Ce e bine să pui în compoziția pentru zacuscă pentru a-i da un gust deosebit. Ingredientul care face minuni

Peste câteva zile vine toamna, iar gospodinele au început să pregătească felurile de mâncare specifice, mai ales cele pe care le vor consuma în sezonul rece.

În afară de murături, acestea vor prepara zacusca de vinete. Aceasta rezistă în borcane destul de mult timp, astfel că poate fi consumată la iarnă în siguranță.

Zacusca se numără printre cele mami vechi feluri de mâncare românești. De-a lungul timpului, gospodinele au folosit diverse rețete pentru a o face cât mai delicioasă.

Sunt anumite ingrediente pe care trebuie să le respecți, dar poți adăuga și condimente în funcție de gust. În cazul în care vrei o zacuscă mai aromată, e bine să ții cont de un detaliu important.

Dacă vrei să prepari cea mai bună zacuscă, e important să ții cont de lista de ingrediente și de cantități. Există, însă, un ingredient secret pentru a-i da un gust special acestui preparat.

Multe gospodine îl folosesc pentru zacusca de vinete, dar și pentru cea de ardei capia. Mai exact, este vorba despre foile de dafin, care oferă o aromă deosebită.

Cum se prepară zacusca

Pentru zacusca de vinete, e important să respecți cantitățile și modul de preparare pentru ca rezultatul să fie unul pe placul tău. Ai nevoie de următoarele ingrediente:

6 kg vinete
4 kg ardei roșu
500 ml de ulei de floarea-soarelui
1 kg de bulion de roșii
2 kg de ceapă galbenă
sare și piper
foi de dafin
crenguțe de cimbru
zahăr (opțional, după gust)

Poți coace legumele pe grătar sau în cuptor. După aceea, legumele trebuie curățate și lăsate la scurs, iar ceapa trebuie călită în ceaun sau într-o cratiță, la foc mic.

Se adaugă apoi restul legumelor, care trebuie tocate mărunt. Bulionul de roșii și condimentele se adaugă și ele, iar compoziția se lasă la fiert.

În final, zacusca de depozitează în mod corespunzător, adică în borcane sterilizate. Preparatul se va păstra bine timp de mai multe luni, dar e important să închizi bine borcanele și să le depozitezi în cămară.

Please follow and like us:
Pin Share