Ce să pui în salata de vinete ca să nu aibă gust amărui. Este un secret al gospodinelor din Maramureş

Ce să pui în salata de vinete ca să nu aibă gust amărui. Este un secret al gospodinelor din Maramureş

Fără doar și poate, salata de vinete se numără printre preferatele românilor. Pentru prepararea ei, gospodinele au fel de fel de ași în mânecă. Gospodinele din Maramureș, de exemplu, dețin secretul unei salate delicioase, fără gust amărui.

Cum să prepari cea mai delicioasă salată de vinete la tine acasă

Salata de vinete nu are nevoie de prea multe introduceri pentru români. Este un aperitiv delicios care încântă papilele gustative. Pe lângă faptul că este gustoasă, salata de vinete are și o mulțime de beneficii pentru organism.

Vinetele reprezintă o adevărată doză de vitamine și nutrienți și, în plus, nici măcar nu îngrașă. Pot fi consumate inclusiv în zilele caniculare, deoarece hidratează organismul.

De departe, gospodinele folosesc cel mai mult vinetele la prepararea faimoasei salate de vinete. Deși rețetele sunt multiple, numai una singură te va ajuta să obții o salată delicioasă.

Gospodinele din Maramureș au mulți ași în mânecă atunci când vine vorba de prepararea salatei de vinete. Acestea urmează o rețetă clasică, iar gustul nu este deloc unul amărui.

Secretul gospodinelor din Maramureș pentru o salată de vinete fără gust amar

Gospodinele încep prin a perpeli vinetele pe grătar, iar cât timp acestea se coc la fot iute, se pot ocupa de maioneză. Maioneza este preparată în casă, din trei gălbenușuri de ou fierte, peste care se adaugă ulei și se amestecă.

Secretul gospodinelor din Maramureș pentru ca salata de vinete să nu aibă gust amărui constă în lăsarea vinetelor la scurs. De obicei, zeama este cea care dă un gust amar preparatului, așa că dacă este scursă, salata va fi perfectă.

După ce s-au răcit și s-au scurs de zeamă, vinetele sunt tocate mărunt. La acest capitol, gospodinele din Maramureș mai au secret. Potrivit lor, acesta este cheia unor vinete tocate perfect.

Gospodinele din Maramureș folosesc doar tocătoare și linguri de lemn. Acestea recomandă gospodinelor să nu folosească deloc ustensile de plastic și metal. Potrivit lor, vinetele își vor schimba culoarea și gustul dacă sunt tocate cu ustensilele nepotrivite.

După ce au fost tocate vinetele, peste ele se adaugă maioneza, ceapa tăiată mărunt și se poate condimenta cu sare, după gust. În funcție de preferențe, salata poate fi servită cu alături de pâine de casă sau pâine din comerț.

Please follow and like us:
Pin Share