Ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine. Românii o adoră, deși sunt șanse mari să fie contaminată

Ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine. Românii o adoră, deși sunt șanse mari să fie contaminată

Ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine? În general, în marile hipermarketuri din țară există produse sigure. Chiar și așa, specialiștii trag un semnal de alarmă în legătură cu anumite tipuri de carne.

Ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine

Când vine vorba de carne, putem merge fie în magazine, fie în măcelării. De altfel măcelarii profesioniști spun că în general, calitatea cărnii din magazine este cu mult sub standardul din măcelăriile specializare.

Care este motivul? În primul rând, măcelăriile se ocupă doar cu așa ceva. De asemenea, aici se pune preț pe calitatea aprovizionării. Poate prețul este mai mare, dar produsul e cu siguranță unul proaspăt.

„Principala diferență dintre o măcelărie și un magazin alimentar este atenția la detalii pe care o oferă o măcelărie, începând cu prioritizarea calității aprovizionării în detrimentul prețului”, a declarat Mike Saperstein, coproprietar al Sunshine Provisions din sudul Floridei.

De asemenea, măcelăriile fac eforturi suplimentare pentru a căuta ferme care au grijă de animale. Și drept rezultat, produsul care ajunge la raft este unul mult mai scump decât în marile magazine.

Și totuși ce tip de carne nu e bine să cumperi din magazine? Măcelarii profesioniști spun că în general, carnea tocată, fie ea de vită sau de pasăre, ar trebui să ridice o serie de semne de întrebare. Iar asta în special când e vândută un supermarketuri.

Cum e făcută carnea tocată, de fapt

Carnea tocată e adorată de români. Ea se folosește în celebrele sărmăluțe, dar și în mititei, sau ardei umpluți. Totodată, este utilizată și la hamburgeri, dar și la chiftele. Nu e însă o alegere așa de bună.

De ce nu e bine să cumperi acest tip de carne din magazine? Deși carnea tocată e mai accesibilă la preț, adevărul este că aceste produse prezintă un risc de contaminare cât se poate de mare.

Totodată, carnea de vită ajunge să fie tocată la abatoare. Iar acolo sunt folosite diferite bucăți și sunt șanse mari ca acestea să nu fie cele mai bune. Drept urmare, calitatea produsului final poate fi compromisă.

„Produsele din carne tocată, în special carnea tocată de vită și de pui, sunt produse pe care aș evita să le cumpăr de la tejghelele măcelăriilor din magazinele alimentare. Cea mai mare parte a acestor produse vin pretopite de la marile unități de procesare a cărnii, unde riscul de contaminare este semnificativ mai mare.

Carnea de vită tocată din magazinele alimentare ajunge de obicei pre-tocată direct de la abatoare, unde se folosește un amestec de diferite bucăți, nu neapărat cele mai bun. Acest proces poate compromite aroma și calitatea cărnii”, a explicat măcelarul Luis Mata, potrivit huffpost.com.