Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie de chimicale, iar legumele vor fi foarte gustoase

Ce trebuie să le pui castraveților din grădină ca să fie roditori. Nu ai nevoie de chimicale, iar legumele vor fi foarte gustoase

Castraveții sunt printre legumele care se plantează în acest sezon de primăvară. Semințele lor, mai exact, care vor trebui la vară, prin august, să aibă deja roadele date. Dacă nu se va întâmpla astfel, în mod cert ai dat greș cu ceva.

Cum să crești castraveți sănătoși și gustoși în grădină

Este binecunoscut faptul că legumele au nevoie de un mediu prielnic pentru a se dezvolta și pentru a se coace așa cum ar trebui. Solul trebuie să fie fertil, încât rădăcinile să se bucure de nutrienți. Cum facem ca pământul să fie unul roditor?

Unii oameni apelează la îngrășăminte din comerț încât să influențeze evoluția mai rapidă a plantelor, semințelor sau a răsadurilor. Puțini știu că îngrășământul natural, făcut acasă, este mult mai benefic.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea, umple trei sferturi dintr-un butoi cu urzică, păpădie, coada-calului și pelin. Acestea se pun cu tot cu rădăcini, fără a fi scuturate de pământ. Dacă buruienile au deja semințe, nu-ți fă grij, fiindcă în timpul procesului de fermentație semințele își pierd viabilitatea.

Mai depart, turnați apă până când vasul se umple și îl lăsați apoi într-un loc însorit sau într-un solar. În mod periodic se va amesteca apoi solarul, iar maceratul trebuie să fie gata în 7-10 zile. Ulterior, compoziția se va turna la rădăcinile legumelor/plantelor.

Dacă vă doriți accelerarea procesului de descompunere a plantelor, iar îngrășământul să fie mai verde, puteți completa cu trichoderma sau orice altă soluție cu conținut de lactbacili.

De asemenea, aflați că o infuzie de iarbă putredă  sau ”ceai” fermentat este la fel un îngrășământ care conține cantități mari de azot și alți nutrienți într-o formă biodisponibilă. Suplimentee de plante fermentate nu au miros plăcute, dar sunt de mare ajutor.

Pentru a face un îngrășământ lichid, se umple aproximativ un sfert de recipient pregătit cu iarbă fermentată, apoi se pune apă și se lasă așa timp de câteva ore. Este un moment util pentru a obține o infuzie bogată de culoarea ceaiului tare.

Gunoiul de pasăre, îngrășământ natural pentru sol și recolte

Gunoiul de pasăre este la fel un îngrășământ organic și care acționează eficient. Se bazează pe un conținut de macro și microelemente, având o concentrație de nutrienți mai mare decât alte îngrășăminte naturale, de la alte animale.