Ce trebuie să plantezi obligatoriu pe finalul lunii octombrie. Doar așa vei avea o recoltă bogată în primăvară

Ce trebuie să plantezi obligatoriu pe finalul lunii octombrie. Doar așa vei avea o recoltă bogată în primăvară

Și toamna se pot cultiva legume în grădină. Ele vor răsări în primăvară și îți vor oferi o recoltă bogată și sănătoasă. În plus, vor reda un decor plăcut. De asemenea, vor fi o garanție a faptului că te vei alimenta bio, iar organismul va funcționa fără nicio problemă.

Ce poți planta în grădină până la final de octombrie

Luna octombrie este ideală pentru plantare, în sezonul de toamnă. Una dintre cele mai populare legume care se cultivă într-o asemenea perioadă, chiar spre finalul ei, este usturoiul. Îl puteți planta în grădină sau într-o seră pe care  îngrijiți.

Usturoiul pus în pământ pe la mijlocul lui octombrie va dezvolta rădăcini puternice înainte de sosirea iernii și va dispune de timp suficient încât să ofere o recoltă generoasă în vara anului care urmează. Pentru plantarea usturoiului se separă cățeii mai întâi.

Asigură-te că solul în care vei adăuga cățeii de usturoi este curat, fertil și are o temperatură constantă. Dacă este prea rece evită să mai faci procesul de plantare. Totodată, fii atent ca solul să aibă compost sau gunoi de grajd bine descompus.

Și ceapa se poate planta spre finalul lunii octombrie. Asemeni usturoiului, cățeii de ceapă se separă întâi. Dacă ai în plan să cultivi această legumă, asigură-te că soiul de ceapă de care vei face rost va fi unul rezistent la frig. Doar acesta se poate dezvolta treptat până la primăvară.

Ceapă sau ustoroi, legume care se pot planta toamna

Bulbii de ceapă se introduc în sol la o distanță de aproximativ 10-15 centimetri unul de altul, la o adâncime de 2-3 cm. Ulterior, acoperă-i bine cu pământ și adaugă și un strat de mulci pentru a proteja solul de îngheț și pentru a menține umiditatea.

Salata verde și spanacul se pot planta și ele spre final de octombrie. Sunt unele dintre cele mai rezistent legume la temperaturile friguroase. Este indicat să le acoperi cu o sticlă dacă optezi pentru o cultivare simplă, în grădina casei.

Semințele de salată verde sau răsadurile mici se pot adapta valorilor termice mai scăzute și dacă au un sol fertil, acoperit cu îngrășământ natural. Acesta poate fi alcătuit din cenușă, coji de nucă, coji de ceapă, coji de ouă sau infuzie de urzici.

Și ridichile sau fasolea verde se cultivă toamna. Dacă visezi la o recoltă frumoasă în primăvară nu ezita să plantezi aceste legume bogate în vitamine. Sunt foarte bune pentru întărirea sistemului imunitar și sunt bogate în vitamina D.

Please follow and like us:
Pin Share