Ce trebuie să știe toți românii care stau la curte înainte de venirea iernii. Această recomandare le poate salva viața

Ce trebuie să știe toți românii care stau la curte înainte de venirea iernii. Această recomandare le poate salva viața

Toți românii care stau la curte trebuie să țină cont de o recomandare importantă înainte de venirea iernii. Autoritățile spun că oamenii trebuie să acorde o mare atenție unei măsuri preventive, care le poate salva viața.

Recomandarea de care trebuie să țină cont toți românii care stau la curte

Sezonul de iarnă se apropie, iar odată cu sosirea temperaturilor scăzute vine momentul în care românii care stau la curte aprind focul în sobă. Specialiștii spun că înainte să facem asta este vital să curățăm hornurile.

În cazul în care coșurile de fum nu sunt întreținute corespunzător, ele pot deveni pericole reale pentru oameni. Cele mai multe incendii, semnalate la case, izbucnesc din această cauză.

Mai grav este că, de foarte multe ori, aceste incidente se transformă în adevărate tragedii care duc la pierderi de vieți omenești. Prin urmare, sobele ar trebui verificate și curățate de două ori pe an, arată Observator News.

Cea mai potrivită perioadă pentru a face această verificare este înainte de sosirea iernii. De exemplu, în localitatea Rohia din județul Maramureș activitatea coșarului a început de câteva săptămâni.

Cât plătește un proprietar pentru acest serviciu

Viorel Pop este singurul coșar din această zonă, iar locuitorii din 13 sate și din orașul Târgu Lăpuș apelează la serviciile sale. „Singurul coşar, că nu vrea nimeni să ia meseria. La 57 de ani, eu sunt mulţumit.

Funcţionez când este necesitate şi e mai greu, cu maşina, când nu, cu bicicleta. Functionez non-stop. Cu toată lumea am respect”, a transmis bărbatul, potrivit sursei citate.

Viorel Pop este angajat al Primăriei Târgu Lăpuș. În momentul în care vine să curețe hornurile, el este însoțit de un reprezentant al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență.

Cetățenii primesc formularul care dovedește întreținerea hornului. Pentru acest serviciu, fiecare proprietar de casă plătește 15 lei pe an, o sumă infimă având în vedere că această măsură preventivă le poate salva viața.

 

Please follow and like us:
Pin Share