Cel mai bun desert rapid e gata în doar 15 minute. Îi vei impresiona pe toți cu el

Cel mai bun desert rapid e gata în doar 15 minute. Îi vei impresiona pe toți cu el

Cel mai bun desert rapid e gata în doar 15 minute. Îi vei impresiona pe toți cu el. Rețeta este la îndemâna tuturor pentru că nu are foarte multe ingrediente și nici nu necesită o pregătire desăvârșită în artele culinare.

Cel mai delicios și simplu desert, pregătit în numai 15 minute. Gospodinele îi vor da pe spate pe cei dragi și pe musafiri

Cel mai delicios și simplu desert, pregătit în numai 15 minute. Gospodinele îi vor da pe spate pe cei dragi și pe musafiri. Produsul are denumiri diferite, în funcție de regiunile țării, însă gustul inconfundabil este același.

Se mai numește piroști sau piroște, mai ales în Bucovina și Transilvania. În schimb, alimentul este cunoscut în Moldova drept chiroște. Mai exact, colțunașii cu brânză sunt un preparat culinar cu care nu vei da greș niciodată.

Aceștia constau în bucăți de aluat umplute cu brânză, carne tocată, gem sau dulceață. Colțunașii se fierb în apă sau se coc la cuptor, alimentul având nevoie de 2 ouă, 2 linguri de apă, un praf de sare și făină albă cât cuprinde.

De asemenea, printre ingrediente se mai află brânza dulce de vaci care se folosește pentru umplutură. Este nevoie de aproximativ 300 de grame de brânză, precum și de 5 linguri de zahăr, 2 linguri de griș, 1 ou, un praf de sare și coaja de la o lămâie.

Care sunt pașii pentru a face colțunași cu brânză în doar 15 minute

Colțunașii cu brânză au o rețetă simplă, rapidă și gustoasă. Pașii de urmat trebuie respectați ca la carte pentru a avea parte de un rezultat pe măsură. Pentru realizarea aluatului se amestecă 2 ouă, 2 linguri de apă, un praf de sare și făină albă.

Această compoziție trebuie să fie omogenă, așadar aluatul nu trebuie să fie extrem de tare. Aluatul obținut se întinde cu ajutorul unui sucitor și atunci când se formează o foaie subțire se începe tăierea sub formă de pătrate de dimensiuni medii.

Umplutura se face la rândul său amestecându-se toate ingredientele enumerate mai devreme. Pe fiecare pătrat de aluat se pune o parte de umplutură, dar nu foarte multă pentru că va ieși în momentul în care se fierb.

Pătratele de aluat se împăturesc bine și se lipsesc la capete cu degetele sau cu furculița. Colțunașii obținuți se adaugă într-un vas cu apă împreună cu un praf de sare. Se scot din oală atunci când sunt gata și se pun pe o farfurie. Colțunașii se servesc calzi.