Cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine. Ingredientele care nu trebuie să lipsească de pe masă

Cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine. Ingredientele care nu trebuie să lipsească de pe masă

Care e cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine? Poate ți se întâmplă și ție ca după prima masă a zilei să fii deja obosit, sau poate pur și simplu nu te simți tocmai confortabil. Adevărul este că unele alimente atent alese pot face diferența.

Cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Chiar și așa, puține persoane îi acordă o atenție deosebită. Sunt oameni care preferă o cafea de dimineață, în timp ce alții se orientează către produsele de panificație, care pot fi consumate imediat.

Dacă am știi însă ce să alegem, micul dejun ar putea fi o experiență mai plăcută. Mai exact, chiar dacă avem o masă plină, putem să ne simți bine după și totodată, putem avea și energie.

Care e cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine? Medicii ne recomandă alimente bogate în nutrienți. Aceștia nu doar că ne fac să ne simțim bine, dar ne protejează inima și țin colesterolul sub control.

„Pentru sănătatea inimii, micul dejun trebuie să includă alimente bogate în nutrienți care susțin sistemul cardiovascular, controlează nivelul colesterolului și reduc inflamațiile”, spune specialistul Ben-Asher.

De ce să mănânci somon și avocado la micul dejun

Ce trebuie să ai pe masă, deci, pentru a avea acești nutrienți? Specialistul ne recomandă alimente bogate în fibre, dar și în acizi grași omega-3. Asta înseamnă că cel mai bun mic dejun pentru o stare de bine trebuie să includă avocado și somon.

Totodată, nu e recomandată pâinea albă, ci pâinea integrală prăjită. Fulgii de ovăz cu iaurt grecesc pot fi și ei incluși, iar la fel și niște albușuri de ou alături de spanac. Cam așa arată o masă sănătoasă dimineața.

De ce tocmai aceste ingrediente? Ele se completează reciproc având în vedere conținutul. Somonul spre exemplu e bogat în acizi grași omega-3. Iar aceștia sunt esențial pentru buna funcționare a inimii și a creierului.

Avocado la rândul său are grăsimi monosaturate, considerate grăsimi bune. Totodată, acest fruct e bogat în carbohidrați, dar și în fibre și proteine. Ouăle au la rândul lor proteine, în timp ce spanacul este bogat în antioxidanți.

Astfel, dacă vom combina toate aceste alimente la micul dejun, diferența o vom vedea rapid. Nu doar că oboseala nu va apărea, dar starea de spirit va fi și ea una cât se poate de bună pe parcursul zilei.