Cel mai mare parc eolian offshore din lume: Oamenii din această țară n-o să mai ducă grija curentului

RMAG news

Autoritățile din New York au demarat construcția celui mai mare parc eolian offshore din lume, numit Sunrise Wind.

Impactul economic și de mediu

Acest proiect impresionant, situat la aproximativ 30 de mile est de Montauk, va include 84 de turbine eoliene și va avea o capacitate totală de 924 megawați, suficientă pentru a furniza energie electrică pentru aproximativ 600.000 de gospodării.

„Construim o economie verde în New York, creăm energie curată și extindem oportunitățile economice pentru toți locuitorii statului”, a declarat guvernatorul New York-ului.

„Prin demararea proiectului Sunrise Wind și avansul următorului val de proiecte eoliene offshore, New York-ul trece o etapă extraordinară în combaterea schimbărilor climatice”.

Proiectul Sunrise Wind va genera peste 800 de locuri de muncă pe durata construcției și va aduce beneficii economice semnificative, inclusiv o investiție de 700 de milioane de dolari în Suffolk County. Finalizarea construcției este prevăzută pentru anul 2026.

„Aceste proiecte vor crea locuri de muncă bine plătite și vor demonstra că New York este lider național în construirea industriei eoliene offshore”, a adăugat oficialul.

Perspectivele energetice ale României

În paralel, România promite investiții semnificative în energia eoliană. Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat la reuniunea Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie și Climă (P-TECC) că România va adăuga 10.000 de megawați de energie solară și eoliană în următorii 3-5 ani. „Vom avea 3.500 de MW în centrale pe gaz modernizate”, a subliniat Burduja.

Aceste inițiative reflectă eforturile globale de tranziție către surse de energie regenerabilă și de combatere a schimbărilor climatice, oferind în același timp oportunități economice și locuri de muncă bine plătite.

Mai exact, Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a vorbit luna trecută la reuniunea Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă (P-TECC), că România va beneficia în următorii 3-5 ani, cu 10.000 de MW energie solară şi eoliană mai mult de cât are în prezent.

„Pot să vă spun puţin despre ce a făcut România, şi primul lucru pe care ne-am bazat a fost injectarea unei mari sume de bani cu ajutorul UE şi al partenerilor noştri în sectorul energetic. Şi cifrele sunt uimitoare. În următorii trei până la cinci ani, vom avea mai mult de 10.000 de megawaţi de energie solară şi eoliană, în plus faţă de cât avem deja. Vom avea 3.500 de MW în centrale pe gaz modernizate”, a declarat Sebasian Burduja în cadrul reuniunii Parteneriatului pentru Cooperare Transatlantică în Energie şi Climă (P-TECC)

Please follow and like us:
Pin Share