Cele două ingrediente naturale care te scapă de molii. Sunt extrem de eficiente și acționează într-un timp scurt

Cele două ingrediente naturale care te scapă de molii. Sunt extrem de eficiente și acționează într-un timp scurt

Scapă de molii fără să folosești substanțe chimice dăunătoare. Două ingrediente simple din casa ta pot fi soluția perfectă. Care sunt acestea?

Cele două ingrediente naturale care te scapă de molii. Sunt extrem de eficiente și acționează într-un timp scurt

Moliile pot fi o adevărată pacoste în orice casă, dar nu trebuie să apelați la substanțe chimice periculoase pentru a scăpa de ele. Două ingrediente simple pe care probabil le aveți deja pot fi soluția perfectă. Săpunul și uleiul esențial, folosite împreună, creează o armă puternică împotriva acestor insecte nedorite. Cum să le folosiți?

În primul rând, este important să fiți atenți și să verificați regulat dulapurile cu haine și cămara. Cu cât descoperiți mai repede o infestare cu molii, cu atât mai ușor veți scăpa de ele.

Mulți oameni folosesc substanțe chimice puternice pentru a scăpa de molii care pot fi periculoase, mai ales pentru copii sau femei însărcinate. Din fericire, există alternative naturale la fel de eficiente.

O metodă simplă să scăpați de molii este să folosiți apă cu săpun și uleiuri esențiale, scrie adevarul.ro. Puneți câteva picături de ulei de lavandă sau de brad alb într-un bol cu apă și săpun și folosiți această soluție pentru a șterge foarte bine dulapurile.

Pe lângă asta, vă puteți folosi de faptul că moliile urăsc anumite mirosuri și să le îndepărtați cu castane, crenguțe de brad, lavandă uscată sau coji de portocale. Puneți-le în saci mici de pânză și așezați-i prin dulapuri sau printre haine.

Schimbați cojile de citrice în fiecare lună pentru a scăpa eficient de molii. Celelalte remedii naturale pot funcționa până la șase luni. Castanele pot ține moliile la distanță chiar și mai mult timp.

Există multe tipuri de molii, dar doar câteva specii intră în case și îți pot face dezastru printre haine și alimente. De obicei, moliile adulte nu sunt periculoase pentru oameni. Nu transmit boli și rar provoacă alergii. Dar larvele lor, numite omizi, pot fi problematice.

Omizile de molie pot avea spini sau fire de păr care irită pielea. Dacă le atingeți, s-ar putea să aveți mâncărimi, erupții sau chiar dermatită de contact și urticarie.

Deci, pentru a scăpa definitiv de molii, e important să acționați rapid. Cu cât așteptați mai mult, cu atât mai greu va fi să scăpați de ele.

Please follow and like us:
Pin Share