Cifrele primei etape din Superliga României. Cu ce au ieșit în evidență FCSB, Farul, Universitatea Craiova, Sepsi sau Petrolul

Cifrele primei etape din Superliga României. Cu ce au ieșit în evidență FCSB, Farul, Universitatea Craiova, Sepsi sau Petrolul

Superliga României a început un nou sezon, toate meciurile fiind marcate de căldura excesivă pe care s-au disputat. Chiar și așa însă, fotbalul nu a fost în suferință și s-au înscris 16 goluri, rezultând o medie de două goluri pe meci.

Șase echipe nu s-au întâlnit cu golul în prima etapă

CFR Cluj și Oțelul au marcat cele mai multe goluri, câte trei de fiecare. În schimb, Petrolul, Gloria Buzău, Universitatea Craiova, Hermannstadt, Farul și Poli Iași nu s-au întâlnit cu golul în prima etapă.

Farul a avut cea mai bună posesie

Constănțenii au ținut de minge 70% din timp în meciul cu Slobozia. Petrolul și Craiova au avut și ele posesii covârșitoare (62%) în meciurile cu Gloria Buzău, respective Hermannstadt. De remarcat că niciuna dintre echipele cu posesie mare nu a câștigat. Egalitate perfectă 50%-50% s-a înregistrat în partida UTA – Rapid. FCSB a avut 57% posesie cu U Cluj, iar CFR Cluj doar 48% cu Dinamo.

Craiova a tras cel mai mult pe poartă

Oltenii au avut zece șuturi pe poarta celor de la Hermannstadt, conturând o dominare accentuată. Zece șuturi, dar niciun gol. Oțelul și CFR au tras câte șapte șuturi pe poartă, ambele înscriind de trei ori. Dinamo a avut procentaj perfect de reușită, două șuturi pe poartă – două goluri. Gloria Buzău și Hermannstadt au avut câte un singur șut pe poartă.

Oltenii, lideri și la cornere

Universitatea Craiova este echipa cu cele mai multe cornere în prima etapă – nouă lovituri de la colț. Pe locul doi este Farul, cu opt cornere. Botoșani și CFR Cluj au avut câte șapte, FCSB – șase. U Cluj n-a avut niciun corner în meciul cu FCSB, fiind codașa acestui capitol.

CFR Cluj, de cele mai multe ori în ofsaid

Clujenii au fost surprinși de cinci ori în afara jocului, în partida cu Dinamo. Sepsi a avut patru ofsaiduri cu Poli Iași. Universitatea Cluj și Universitatea Craiova sunt singurele echipe curate la acest capitol – zero poziții de ofsaid în prima etapă.

Petrolul a faultat cel mai mult, FCSB cel mai puțin

Într-un meci în care n-a marcat, dar pe care l-a dominat, Petrolul a făcut 22 de faulturi. Enorm. Unirea Slobozia a faultat de 18 ori contra Farului, iar Poli Iași de 15 ori cu Sepsi. FCSB a făcut numai 5 faulturi în meciul cu U Cluj.

Sepsi e singura echipă fără cartonașe galbene

În prima etapă, arbitrii au scos cartonașul galben din buzunar de 33 de ori. Pe cel roșu niciodată. Sepsi este singura echipă care a scăpat nesancționată. UTA – Rapid a fost meciul cu cele mai multe galbene, câte trei de fiecare. Botoșani, CFR Cluj, U Cluj și Slobozia au încasat și ele câte trei galbene.

U Cluj a avut cele mai puține atacuri

Ardelenii au plecat cu un punct după meciul cu FCSB. Ei au avut însă cele mai puține atacuri din prima etapă, doar 67. Nici FCSB n-a excelat însă, doar 74 de atacuri. Unirea Slobozia a avut 70, la Ovidiu. La polul opus este Sepsi, cu 117 atacuri, contra Politehnicii Iași. Craiova a avut 115 atacuri cu Hermannstadt. Doar Farul (113) și Botoșani (105) au mai avut peste 100 de atacuri.

Căbuz e portarul etapei

Cătălin Căbuz a contribuit decisiv la punctul obținut de Hermannstadt, pe teren propriu, cu Universitatea Craiova. El a avut zece intervenții salvatoare. Pe locul doi a fost Rusu, de la Unirea Slobozia, cu șase intervenții reușite. Pe ultimul loc s-a situat Răzvan Sava, de la CFR Cluj. A avut două șuturi pe poartă, ambele goluri.

Zivulic e primul golgheter al sezonului

Croatul Diego Zivulic a marcat două goluri în meciul cu FC Botoșani. Fotbalistul Oțelului este astfel primul golgheter al sezonului. Birligea (CFR Cluj) și Abdallah (Dinamo) au dat câte un gol și o pasă de gol. Cisotti (Oțelul) a reușit două pase de gol.

FCSB a avut cei mai mulți spectatori

10.224 de fani au fost în tribune la meciul FCSB- U Cluj. Cea mai mare asistență din prima etapă. Pe poziția secundă a fost meciul UTA – Rapid, cu 10.000 de fani. Diferența este că FCSB a umplut 19% din stadion, iar UTA 79%. Pe locul trei a fost Petrolul, cu 6500 de spectator, într-o zi de luni, de la ora 21.30. Doar 2000 de fani au fost la Farul – Unirea Slobozia, cea mai slabă asistență.

Rezultatele primei etape:

Farul – Unirea Slobozia 0-1

Hermannstadt – Universitatea Craiova 0-0

Sepsi – Politehnica Iași 1-0

UTA – Rapid 1-1

FCSB – U Cluj 1-1

CFR Cluj – Dinamo 3-2

FC Botoșani – Oțelul 2-3

Petrolul – Gloria Buzău 0-0

Programul etapei a II-a:

Vineri, 19 iulie

Politehnica Iaşi – FC Botoşani (ora 19:00)

Unirea Slobozia – FCSB (ora 22:00)

Sâmbătă, 20 iulie

Universitatea Craiova – UTA (ora 19:00)

Rapid – CFR Cluj (ora 22:00)

Duminică, 21 iulie

U Cluj – Hermannstadt (ora 19:00)

Dinamo – Petrolul (ora 22:00)

Luni, 22 iulie

Gloria Buzău – Sepsi (ora 19:00)

Oţelul – Farul (ora 22:00).

 

 

 

Please follow and like us:
Pin Share