Comuna din România în care localnicii se bat de plăcere. Autoritățile trebuie să-i supravegheze și să nu lase situația să degenereze

Comuna din România în care localnicii se bat de plăcere. Autoritățile trebuie să-i supravegheze și să nu lase situația să degenereze

Comuna din România în care localnicii se bat de plăcere există într-adevăr. Aici, autoritățile sunt nevoite să îi supravegheze pe oameni, astfel încât conflictele să nu escaladeze. Cum e posibil însă așa ceva?

Comuna din România în care localnicii se bat de plăcere

Există locuri în România unde există numeroase tradiții și obiceiuri. Unele pot părea ciudate la prima vedere, în timp ce altele sunt chiar foarte interesante și inclusiv turiștii străini vin pentru a se bucura de ele.

Comuna din România în care localnicii se bat de plăcere are însă o tradiție aparte. Este vorba despre Ruginoasa din Județul Iași, unde de Anul Nou au loc niște manifestări tradițioanale destul de intense.

Și totuși ce spune tradiția și de ce în comuna din România localnicii se bat de plăcere? Conform tradiției, la primele ore ale ultimei zile din an, atunci când noaptea se întâlnește cu ziua, în centrul comunei Ruginoasa are loc bătălia dintre „deleni” şi „văleni”.

Bătălia reprezintă practic confruntarea dintre tinerii de pe Dealul şi cei din Valea satului. Totodată, aceasta mai semnifică și confruntarea dintre relele vechiului an și bunăstarea așteptată în noul an.

Ce spune tradiția, de fapt

Iar pregătirile încep chiar cu câteva zile înainte de finalul anului. Membrii fiecărei tabere se întâlnesc astfel încât să stabilească strategiile de luptă. „În dimineaţa ultimei zile din an se bate Valea cu Dealul”, spun localnicii, conform Hot News.

Astfel, chiar înainte de a se lumina de ziuă, tinerii de pe Deal şi cei din Vale se adună, se îmbracă şi îşi pun măşti hidoase confecţionate manual. Aceștia sunt înarmați ciomege şi îşi dispută supremația, în timp ce sunt priviți de la distanță.

Comuna din România unde localnicii se bat de plăcere este atent monitorizată și de jandarmi. Aceștia nu pot interzice tradiția, însă încearcă să țină situația sub control, astfel încât ”lupta” să nu evolueze în sens negativ.

Menționăm că de-a lungul timpului au existat și finaluri tragice. În 2011, spre exemplu, unele persoane au ajuns la spital. O parte dintre ele aveau capetele sparte, iar alții mâinii și picioarele rupte. Tot atunci, un tânăr în vârstă de 17 ani a rămas paralizat, iar un altul a murit.

Please follow and like us:
Pin Share