Condimentul care nu trebuie să lipsească din ciorbă. Oferă un gust deosebit și e plin de vitamine

Condimentul care nu trebuie să lipsească din ciorbă. Oferă un gust deosebit și e plin de vitamine

Condimentul care nu trebuie să lipsească din ciorbă. Oferă un gust deosebit și e plin de vitamine. Internetul este plin de rețete, trucuri și sfaturi pentru a face cele mai bune preparate culinare, însă aromele stau de cele mai multe ori în mici aspecte.

Ingredientul care trebuie să se găsească neapărat în ciorbă. Îi dă o savoare cu totul aparte și are foarte multe vitamine

Ingredientul care trebuie să se găsească neapărat în ciorbă. Îi dă o savoare cu totul aparte și are foarte multe vitamine. Condimentele sunt cele care fac diferența de fiecare dată, însă care sunt cele mai sănătoase?

Ei bine, multe gospodine se întreabă care este produsul care nu trebuie să lipsească din oala cu supă, indiferent că este de perișoare, de pui sau de găluște. Cele mai multe obișnuiesc să folosească o legătură de verdeață.

Pătrunjelul este cel care dă o aromă plăcută preparatului culinar. În plus, se poate folosi cu care încredere inclusiv la ciorba de miel, precum și la alte feluri de mâncare tradiționale. Se adaugă de fiecare dată la final.

Și unde mai pui că are multe beneficii pentru organism. Complexul de vitamine, minerale și antioxidanți din compoziția sa ajută la eliminarea toxinelor din corp. Pătrunjelul este important pe durata tratamentelor împotriva infecțiilor cu fungi, bacterii sau virusuri.

De asemenea, are un efect diuretic, ceea ce înseamnă că favorizează eliminarea apei din organism și curățarea rinichilor. Planta aromatică ajută la calmarea durerilor în caz de reumatism și gută și contribuie la protecția ficatului.

Pătrunjelul, un condiment recomandat de Mihaela Bilic

Pătrunjelul este unul dintre condimentele pe care le recomandă Mihaela Bilic, mai ales atunci când apare la tarabele din România. Nutriționistul susține că această plantă are mai multă vitamina C decât sucul de lămâie.

„Vitamina C este cea mai celebră dintre vitamine și cea mai puternică substanță antioxidantă din natură. Blochează «ruginirea», adică îmbătrânirea și îmbolnăvirea, ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi și procesele oxidative, întărește sistemul imun.

Când vine vorba de surse naturale de vitamina C, primul nostru gând este la citrice în general și la lămâi în special. Adevărul este că legumele sunt mai bogate în vitamina C comparativ cu fructele, iar campionul este nimeni altul decât banalul pătrunjel.

Cu un conținut de aproape 200 mg vitamina C/100 g, pătrunjelul depășește toate celelalte fructe și legume: ardei gras roșu 160 mg, suc de lămâie 128 mg, ardei gras verde 120 mg, kiwi 92 mg, căpșuni 67 mg, suc de portocale 54 mg.

Singura condiție este să consumăm pătrunjel din belșug, cu snopul, sub formă de salată (după exemplul salatei libaneze), nu doar câteva frunze, ca decor în ciorbă sau tocăniță.

Unde mai pui că pe lângă vitamina C, pătrunjelul este bogat în fibre, betacaroten (precursor de vitamina A), acid folic, fier și calciu- adică elemente vitale pentru sănătate”, a scris Mihaela Bilic pe Facebook.

Please follow and like us:
Pin Share