Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. Românii adoră să îl adauge în numeroase rețete, dar nu își dau seama de efectele secundare pe care le are

Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. Românii adoră să îl adauge în numeroase rețete, dar nu își dau seama de efectele secundare pe care le are

Condimentul delicios, dar care ajunge să fie periculos după ce e gătit. Mulți români îl adaugă în diverse preparate, dar le poate provoca probleme. Cu ce poate fi înlocuit?

Condimentul delicios, dar care devine periculos după ce este gătit. E consumat de mulți români

Unele ingrediente culinare, deși sunt delicioase, pot provoca probleme serioase, cum ar fi disconfort sau indigestie. Din acest motiv, e bine să fie consumate cât mai rar și nu în cantități mari.

Atunci când gătim diverse preparate, este important să optăm pentru ingrediente care nu fac rău intestinului. În acest fel, sistemul digestiv se va menține sănătos, fără disconfort.

Conform nutriționiștilor Renato Fernandez și Steve Theunissen, unul dintre cele mai populare ingrediente, utilizate de multe persoane la gătit, provoacă de multe ori probleme digestive.

Este vorba despre usturoi, utilizat în multe preparate, însă poate provoca probleme pentru intestin. Cu toate că are mai multe beneficii pentru sănătate, iar gustul său este unul bogat, poate provoca disconfort digestiv, inclusiv gaze și balonare.

“Acesta face parte din categoria alimentelor care sunt slab absorbite din tractul gastrointestinal în sânge. Din cauza digestiei lor slabe, aceste alimente atrag apă în intestine și bacteriile le fermentează, ducând la acumularea de gaze în intestine”, a explicat Renato Fernandez, citat de exquis.ro.

În plus, usturoiul este bogat în fructani. Aceștia reprezintă un tip de carbohidrați fermentabili, care se găsesc în alimente cum ar fi ceapa, prazul, secara, grâul și rădăcina de cicoare.

Oamenii nu au enzima necesară pentru a putea descompune fructanii. Din această cauză, nu pot fi absorbiți în intestinul subțire, acolo unde se întâmplă cea mai mare parte a absorbției nutrienților.

Cu ce condiment poți înlocui usturoiul

Pentru cei care au probleme cu usturoiul, nutriționiștii au găsit o variantă foarte bună. Există anumite alternative care sunt mai blânde cu intestinul. Printre acestea se numără ghimbirul, care are proprietăți antiinflamatoare, dar și calmante digestive.

“Ghimbirul este o alternativă naturală excelentă. Acesta conține compuși precum gingerolul care ajută la relaxarea tractului intestinal, reduc balonarea și promovează mișcarea lină a alimentelor prin sistemul digestiv.

Acest lucru nu numai că ameliorează orice disconfort, dar îmbunătățește și absorbția nutrienților”, a mai explicat Fernandez.

Please follow and like us:
Pin Share