Conducerea PNL Piatra-Neamț, dizolvată pentru rezultatele slabe la locale. Actualul primar nu a fost reales

Conducerea PNL Piatra-Neamț, dizolvată pentru rezultatele slabe la locale. Actualul primar nu a fost reales

Încep să cadă capete în Partidul Național Liberal după alegerile din 9 iunie. Primarul din Piatra-Neamț a pierdut șefia organizației municipale după ce nu a reușit să obțină un nou mandat la locale.

Conducerea PNL Piatra-Neamț, dizolvată pentru rezultatele slabe la locale

Organizația județeană consideră că principala responsabilitate pentru pierderea alegerilor îi revine actualului primar, Andrei Carabelea, cel care conducea şi organizația municipală liberală, se precizează într-un comunicat de presă.

„Analizele se fac la rece, cu toate cărţile pe masă, iar în urma acestor analize se iau decizii, indiferent că unora le convine sau nu.

PNL a pierdut postul de primar la Piatra-Neamţ, iar principala responsabilitate îi revine lui Andrei Carabelea, dar şi membrilor din Biroul Municipal Piatra-Neamţ”, a declarat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

Șeful PNL Neamţ a mai precizat că este nevoie de un suflu nou şi de o abordare diferită de cea de până acum la organizația municipală. Actualul subprefect, Adrian Ciobanu, va asigura interimatul până la organizarea de alegeri pentru constituirea unui nou for de conducere al organizației muncipale.

Edilul în funcție al municipiului Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a fost învins după doar un mandat de către oponentul său social-democrat Adrian Vasile Niţă la alegerile locale din 9 iunie.

În contrast cu rezultatul de la municipiu, filiala județeană, PNL Neamţ, a obţinut cel mai bun rezultat din ultimii 34 de ani, clasându-se pe locul al 13-lea la nivel naţional, într-o ierarhie a partidului.

Potrivit celor mai recente rezultate parțiale publicate de Biroul Electoral Central, PSD a obținut cel mai mare număr de primari, 52.61% din total, adică 1.676 mandate, liberalii situându-se pe cea de a doua poziție a clasamentului cu 35.56% dintre primării, adică 1.133 mandate.

Acestor edili li se adaugă cei 29 de primari, aleși drept candidați comuni ai alianței electorale PSD-PNL, ceea ce înseamnă 0.91% din totalul mandatelor de primar disputate în cadrul alegerilor locale din 9 iunie.

Please follow and like us:
Pin Share