Construcția fantastică din România pentru care Ceaușescu a dat ordin imediat. Se lucra non stop și nu contau banii cheltuiți. Tunelul trebuia să aducă apă curată din munții Făgăraș direct în București

Construcția fantastică din România pentru care Ceaușescu a dat ordin imediat. Se lucra non stop și nu contau banii cheltuiți. Tunelul trebuia să aducă apă curată din munții Făgăraș direct în București

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Nicolae Ceaușescu a avut planuri mărețe. Unele dintre ele s-au concretizat și sunt utile și în prezent, iar altele au rămas doar la stadiul de proiect.

Proiectul lui Nicolae Ceaușescu, sortit eșecului. Sute de oameni au lucrat la el ani întregi

Nicolae Ceaușescu nu a dus deloc lipsă de idei menite să contribuie la dezvoltarea României. Majoritatea planurilor sale s-au concretizat, însă, au existat și excepții.

Unul dintre proiectele lui Nicolae Ceaușescu care a fost sortit eșecului a fost tunelul din Munții Făgăraș. Dictatorul și-a propus să aducă prin intermediul acestui tunel apa curată din munți către Capitală.

Nicolae Ceaușescu nu a stat prea mult pe gânduri și a ordonat imediat construirea lui. Lucrările au durat 23 de ani, însă, au existat și perioade în care muncitorii au luat pauze destul de lungi.

Pentru ca planul tovarășului Ceaușescu să prindă contur, a fost nevoie de o adevărată armată de oameni. 800 de muncitori au lucrat la foc alert pentru a realiza tunelul din Făgăraș.

În prezent, există dovezi care atestă planul eșuat al lui Nicolae Ceaușescu. Și anume, un tunel lung de 12 kilometri săpat în versanții Făgărașului, cu două guri din beton vizibile la Berivoi și Sebeș.

Există voci care susțin că tovarășul Ceaușescu a săpat tunelul din Munții Făgăraș pentru a căuta uraniu

Lucrările la acest tunel au fost abandonate complet în anul 2000. În timp ce unii nu au fost de acord cu acest tunel, au existat și voci care i-au văzut imediat utilitate. Bineînțeles, în cazul în care resursele valorificate erau puse la dispoziția întregului public.

Pentru că nu s-a concretizat, planul lui Nicolae Ceaușescu a fost doar o pierdere de timp și de bani. Timp de 23 de ani cât au durat lucrările, 800 de oameni au fost plătiți pentru a realiza un proiect care nu a ajuns niciodată la o finalitate.

Deși, a fost prezentat ca un proiect care avea să aducă apă din Făgăraș către București, se pare că tovarășul a avut și un scop ascuns. Multe voci susțin că, odată cu săparea lui, dictatorul ar fi plecat în căutare de uraniu. Motivul?! Cu ajutorul uraniului și a altor materiale chimice se pot face bombe atomice.

Ba mai mult, unele persoanele susțin că acest tunel urma să alimenteze lacul Pecineagu, ceea ce ar fi contribuit la realizarea unui canal Dunăre – București. Canalul rezultat nu urma să fie folosit de navele industriale, ci de yacht-uri.

În prezent, galeriile săpate la ordinul lui Nicolae Ceaușescu stau închise. Autoritățile din Hârseni nu pot face nimic cu ele, deoarece nu se află în proprietatea primăriei.

Please follow and like us:
Pin Share