Cu ce medicamente nu trebuie să pleci în vacanță în 2024. Sunt interzise în aceste țări

Cu ce medicamente nu trebuie să pleci în vacanță în 2024. Sunt interzise în aceste țări

Dacă aveți în plan să mergeți în vacanță, mare atenție la ceea ce puneți în bagaj. Inclusiv la medicamentele pe care doriți să le luați cu voi. Chiar dacă sunt acceptate ca tratament la noi în țară, în alte zone ale lumii pot fi interzise și riscați să comiteți o ilegalitate.

Ce medicamente nu trebuie să pui în bagajul pentru vacanța din 2024

Suntem în sezonul concediilor și cu toții visăm la o vacanță de vis, nicidecum cu probleme. Pentru a le evita, este indicat să vă informați foarte bine despre condițiile de călătorie. Despre ceea ce vă este permis și ce nu vă este.

Trusa de medicamente poate fi indispensabilă într-o vacanță atât pe teritoriul nostru, cât și în străinătate. Mai ales dacă aveți deja anumite afecțiuni, precum tusea, răceală sau anumite boli cronice și este nevoie de tratament neapărat pentru ele.

Însă, anumite pastile din România fac parte de pe lista drogurilor în alte țări din Europa și de pe alte continente. Mai exact, 85 de astfel de substanțe sunt interzise în lumea întreagă, iar 30 dintre ele se găsesc la noi în țară.

În Grecia, unde românii merg cel mai des în concedii, nu sunt acceptate Diazepamul și Tramadolul. De asemenea, medicamentele pe bază de codeină, de regulă pentru eliminarea tusei, sunt total ilegale. Acestea nu sunt toate.

Nici banalul Ibuprofen nu este privit cu ochi buni de către responsabilii din sistemul sanitar elen. În Emiratele Arabe poți fi chiar arestat dacă te deplasezi cu astfel de substanțe asupra ta. În Spania, Franța, Serbia, Norvegia, Suedia și SUA sunt interzise pastilele cu conținut de metamizol sudic, un analgeziz uzual în România.

Află și că în Japonia nu este bine să fii depistat cu Pseudoefedrina. În Singapore sunt interzise somniferele, tabletele contra anxietății și analgezicele. Tot în ”Țara Soarelui Răsare” și în Liban, Filipine și în Coreea de Sud nu este acceptată furazolidona.

Ce se poate întâmpla dacă ai în bagaj un medicament interzis

Ce se întâmplă dacă nu știi despre aceste reguli și te deplasezi cu pastilele menționate până la vamă. Vor fi confiscate de către polițiști în mod cert, dacă nu ai cu tine o scrisoare medicală redactată de medic în limba engleză.

Dacă vă deplasați cu copiii într-o vacanță și vă doriți să-i protejați de orice urmă de bacterie, aflați că sunt farmacii care vând kit-uri speciale pentru călătorii, cu medicamente universal acceptate. Un kit de acest tip poate costa între 134 și 185 de lei, potrivit Observator.

Please follow and like us:
Pin Share