Cum să decongelezi corect carnea. Greșeala pe care toată lumea o face

Cum să decongelezi corect carnea. Greșeala pe care toată lumea o face

Cum să decongelezi corect carnea

Pentru dezghetarea in siguranta a carnii, gospodinele folosesc cele trei metode: în frigider sau la temperatura camerei, în cuptorul cu microunde sau în apa rece. 

La microunde

Aceasta metodă de dezghetare a cărnii este cea mai rapidă, fiind aleasă pentru persoanele care se grăbesc. Totusi, metoda poate fi dificil de gestionat, și poate reprezenta o mare greșeală pentru ca, daca nu alegi temperatura si programul potrivite, este posibil sa obții o bucată de carne deja gatita la exterior, dar cu interiorul înca inghetat. 

Care sunt cele mai sănătoase măsline, cele verzi sau cele negre. Cum să le alegi pe cele mai bune

Dacă, însă, alegi această variantă scoate carnea din ambalaj si pune-o pe o farfurie. În timpul decongelarii, poti deschide usa cuptorului cu microunde din cand in cand, pentru a te asigura ca portia de carne nu s-a transformat deja in friptura.

De asemenea, daca este necesar, o poti intoarce de pe o parte pe alta. În cazul in care carnea este tocata, din cand in cand amesteca in ea cu o furculita. Odata ce carnea s-a dezghetat, prepar-o imediat, pentru a nu permite bacteriilor sa se dezvolte. 

În apa

Carnea poate fi decongelata atat in apa calda, cat si in apa rece. Daca alegi metoda cu apa calda, incalzeste-o pe aragaz pana cand atinge aproximativ 60° C. Carnea trebuie sa fie pusa intr-o punga, pe care o scufunzi in apa fierbinte. Procedura dureaza circa zece minute, in functie de cat de mare este bucata de carne, dar poate avea ca efect o usoara intarire a acesteia.

Din acest punct de vedere, apa rece este mult mai eficienta, desi carnea se va decongela intr-un timp mai lung, in functie si de cat de mare este portia. Pune pur si simplu bucata de carne intr-o punga, pe care o scufunzi apoi intr-o oala cu apa rece. Explicatia acestei metode este aceea ca, desi apa este rece, aceasta transmite caldura de 20 de ori mai repede decat aerul. Suprafata carnii este racita constant, in timp ce interiorul carnii se dezgheata mai repede decat in ​​frigider. 

Uleiul care face minuni pentru sănătate. Beneficiile sale au fost consemnate de Hipocrate, părintele medicineiLa frigider sau la temperatura camerei

Aceasta este cea mai sigura metoda de decongelare a carnii. Este recomandat ca să scoateți din timp carnea din congelator, pentru a avea timp să se dezghețe. In frigider, temperatura variaza intre 0°C si +4°C. De aceea, carnea nu va fi afectata de diferentele mari de temperatura fata de congelator.

Singurul inconvenient este acela ca dezghetarea carnii dureaza mai mult: este recomandat sa o scoti din congelator seara, pentru a putea sa o prepari a doua zi, daca este vorba despre o bucata mare. Pentru bucati mici de carne si peste, ai nevoie de minimum patru ore. Pe de alta parte, riscul de contaminare cu bacterii nu exista, iar carnea va ramane frageda si gustoasa. Temperatura de 4°C pare a fi optima: sub aceasta valoare, nu favorizeaza decongelarea, iar daca este mai mare, exista riscul de contaminare cu bacterii.

Pune carnea pe o farfurie, ambalata, pentru ca eventualele sucuri scurse din ea sa nu atinga celelalte alimente din frigider. De asemenea, pune carnea in compartimentul cel mai de jos, cel dedicat lactatelor si produselor din carne. Odata dezghetata, carnea poate fi preparata imediat

Ce boli poate ascunde respirația urât mirositoare. Unele afecțiuni pot fi grave

 

sursa

Please follow and like us:
Pin Share