Cum să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet. Ingredientul secret care oferă o aromă puternică, dar pe care gospodinele îl evită

Cum să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet. Ingredientul secret care oferă o aromă puternică, dar pe care gospodinele îl evită

E foarte simplu să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet. Secretul stă în ingredientele și condimentele alese. Dacă uiți de unul dintre acestea, s-ar putea ca rețeta finală să nu fie cea dorită.

Cum să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet

Se apropie toamna, iar cele mai multe gospodine se apucă deja să facă murături. Acestea pot fi consumate în orice perioadă din an. Iar cel mai bine se potrivesc iarna, fie la masa de Crăciun fie la cea de Revelion.

Sunt persoane care preferă castraveciorii murați, în timp ce altele adoră gogoșarii în oțet. Ambele variante completează perfect felurile principale și au o aromă cât se poate de puternică.

Cum să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet? Înainte de toate asigură-te că respecți cu strictețe lista de ingrediente, pentru că fiecare detaliu contează când vine vorba de produsul final. Astfel, vei avea nevoie de următoarele:

4 kg gogoșari, spălați și curățați de semințe
2 litri apă
1 litru oțet
3 linguri sare pentru murături
3 linguri miere/ zahăr
3-4 cepe
1 căpățână de usturoi
10-12 foi de dafin
30 g boabe de muștar
30 g boabe de piper negru
câteva rădăcini de hrean
8-10 borcane de 800 ml cu capac filetat

Mierea, ingredientul cheie în rețetă

Ca să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet, piperul, foile de dafin, dar și ceapa, nu trebuie să lipsească. De asemenea, poate ți se pare greu de crezut, dar mierea dă un gust aparte acestui preparat, fiind un ingredient secret. Multe gospodine evită însă să o adauge.

Astfel, pune la fiert apa alături de sare și de oțet. Se pun și cele 5 foi de dafin, dar și 15 boabe de piper. Totodată, acum se adaugă și mierea. Cât timp aceste ajung în punctul de fierbere, gogoșarii se pregătesc. Aceștia trebuie tăiați în jumătăți.

Ei trebuie puși în amestecul cu oțet în tranșe, iar fiecare în parte se lasă să fiarbă un minut. E suficient pentru ca gogoșarii să se înmoaie puțin, iar ulterior se scot într-un castron. Acum se pregătesc borcanele.

Ca să faci cei mai delicioși gogoșari în oțet, nu uita să pui în borcan hrean, 1 linguriță de boabe de muștar, dar și o foaie de dafin și câteva boabe de piper. De asemenea, usturoiul și ceapa se pun și ele în fiecare borcan.

Se adaugă apoi și gogoșarii, apăsând astfel încât să intre cât mai mulți. Deasupra se pune și zeama de oțet caldă, până când borcanul este plin. Capacele se închid bine, iar gogoșarii pot fi savurați după 2-3 luni. Atunci aroma lor va fi una puternică.

Please follow and like us:
Pin Share