Cum să prepari cele mai delicioase gogonele murate. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerce orice gospodină

Cum să prepari cele mai delicioase gogonele murate. Rețeta simplă pe care trebuie să o încerce orice gospodină

Cum să prepari cele mai delicioase gogonele murate. Urmând o rețetă simplă, cu puține ingrediente, vei obține rezultatul perfect, numai bun de consumat la iarnă alături de mâncărurile preferate.

De ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara cele mai delicioase gogonele murate

Toamna este sezonul cel mai agitat pentru gospodine. Acum este momentul ideal în care se pun la borcan diverse preparate pentru iarnă. De la zacuscă, la dulceață și murături, niciunele nu lipsesc din cămara gospodinelor.

Atunci când vine vorba de murături, gogonelele murate ocupă un loc special pe masa românilor. Nu sunt deloc greu de preparat și sunt ideale a fi servite alături de o mâncare delicioasă.

Dacă vrei să pui pe masă cele mai delicioase gogonele murate, trebuie să știi cum să le prepari. Deși sunt multe rețete, una singură te ajută să obții murăturile perfecte, fără prea mult efort.

Înainte de a începe prepararea propriu zisă, trebuie să te asiguri că ai toate ingredientele. În primul rând, este nevoie de gogonele, care se recomandă a fi fără pete, fără lovituri și să fie cât mai ferme.

În al doilea rând, ai nevoie de câteva condimente care să dea gust gogonelelor murate. Sunt suficiente sarea neiodată, oțetul, frunzele de dafin, boabele de muștar, piperul și mărarul uscat. De asemenea, poți să folosești usturoi și hrean pentru un plus de savoare. Ultima, dar nu cea din urmă, este apa.

Secretul care te va ajuta să obții cele mai bune gogonele murate pentru masa de iarnă

Pentru început, va trebui să speli foarte bine gogonelele. După ce s-au scurs de apă, gogonelele se pun în borcanele sterilizate, iar printre ele se adaugă felii de hrean, usturoi și condimente.

După acest pas, urmează să pui apa la fiert cu sare. De obicei, este recomandat să pui o lingură de sare la un litru de apă. După ce apa a fiert și s-a răcit puțin, poți adăuga oțet după gust.

Saramura preparată din apă, sare neiodată și oțet se va turna peste gogonelele din borcane, până când le va acoperi perfect. Borcanele se sigilează, după care se acoperă cu o pătură până se răcesc. Este esențial ca acestea să fie păstrate într-un loc ferit de lumina soarelui, timp de 3 – 4 săptămâni. Dacă vrei să fie maturate bine, poți să le lași 6 – 8 săptămâni.

Pentru ca gogonelele să se mențină crocante și să își păstreze forma, poți adăuga hrean sau frunze de cireș. Este un truc vechi pe care gospodinele îl pun mereu în practică.

Please follow and like us:
Pin Share